Šapić priznao kako je koristio "rupe u zakonu" i ZAPOŠLJAVAO na NBG

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šapić priznao kako je koristio “rupe u zakonu” i ZAPOŠLJAVAO na NBG

  Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić priznao je da je 2014. godine koristio rupu u zakonu da zaposli „10 do 15 ljudi“ u upravu Opštine Novi Beograd.

  „Sad ću da vam kažem kako ste varali građane Srbije, varali ovaj sistem, varali i Vladu u kojoj je Aleksandar Vučić bio premijer“, počeo je predsednik Narodne Stranke Vuk Jeremić tokom gostovanja u „Utisku nedelje“ na Novoj S.

  On je objasnio da se Šapić 2014. godine kao predsednik Opštine Novi Beograd suočio sa zabranom zapošljavanja u javnom sektoru.

  „Tada ste pribegli sledećoj formi – da na mesto pomoćnika gradonačelnika, koje je političko mesto, postavljate ljude koji na to mesto ostanu tri ili četiri dana, a nakon toga ih samo…”, rekao je Jeremić na šta je Šapić nastavio: „…ubacim u Opštinsku upravu.“

  Predsednik SPAS je rekao da je tačno da je na taj način ubacivao ljude u opštinsku upravu nakon što je došlo do zabrane zapošljavanja.

  „Ali, zapošljavanje je odobravalo telo koje se nalazilo na nivou grada, gde vi šaljete zahtev njima ukoliko vam se oslobađa radno mesto. U Opštini Novi Beograd su se oslobađala radna mesta i mi nikad nismo prešli broj zaposlenih koji nam je određen zakonom. Mi smo tada ulazili na zeleno svetlo, a oni nam nisu odobravali ono što je trebalo da nam odobravaju i mi smo počeli da ostajemo bez kadrova“, rekao je on.

  I naravno da smo tada nalazili rupu u zakonu i ubacili 15, 20 ljudi. To nije varanje, mi nismo prekršili zakon“, priznao je Šapić.

  Izvor: Nova S

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE