Sav apsurd SKUPIH KVADRATA Vračara u jednoj slici (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sav apsurd SKUPIH KVADRATA Vračara u jednoj slici (FOTO)

  Da na građevinske radove i cenu kvadrata u glavnom gradu Srbije nije uticala ni kriza koju je izazvala pandemija koronavirusa, dovoljno govori podatak da se trend rasta cena nekretnina u Beogradu nastavlja iz meseca u mesec.

  Pored glavnog uzroka poskupljenja – rasta tražnje u kombinaciji sa nedovoljnom ponudom, pritisak na povećanje vrednosti nekretnina pravi i skok cena materijala od početka godine.

  Tako su u maju cene kvadrata na Vračaru, površinski najmanjoj i najgušće naseljenoj beogradskoj opštini, zabeležile rast od oko 1,17 odsto i cena po metru kvadratnom trenutno iznosi 2.341 evra.

  S druge strane, u poslednje vreme su drastično skočile i cene iznajmljivanja, a upravo su i najluksuznije nekretnine za izdavanje locirane upravo na Vračaru, koji se može uporediti sa Menhetnom.

  Nekolicina nekretnina na srpskom Menhetnu izdaje za čak 6.000 evra ili više na mesečnom nivou.

  Ovih dana upravo je slika sa jedne od najpopularnijih beogradskih opština postala viralna na društvenim mrežama.

  Na toj jednoj fotografiji prikazan je sav apsurd skupih kvadrata na Vračaru – stare, niske zgrade nad koje su se nadvile nove, završene i zgrade u izgradnji, sve priljubljene jedna uz drugu, te izgleda kao da između njih igla ne može da padne u kombinaciji sa kranovima i skelama.

  U komentarima na društvenim mrežama ljudi se pitaju kada je Vračar po arhitekturi počeo da liči na favele i zbog čega je neko spreman da da basnoslovno veliku sumu novca za stan kroz čije prozore ni svetlo ne može da uđe.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Urbanista

   Da, ko još želi da živi na Vračaru i plaća basnoslovne sume za cenu kvadrata koja pruža osećaj boravka u faveli. Ili je to ipak "kiselo grožđe" za pola građana Srbije, Bosne, Crne Gore I Kosova koji vape da dođu i živi u tim vračarskim "favelama" . Pogledajte demografsku strukturu stanovnika Vračara i kako se menjala proteklih 30 godina, ili o tome ne sme da se govori jer nije politički korektno?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE