Sava centar na popustu 20 odsto?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sava centar na popustu 20 odsto?

  Tokom ove nedelje biće doneta odluka da li će se, posle neuspešne prodaje Sava centra, iskoristiti zakonsko pravo i cena spustiti za dodatnih 20 odsto, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

  On je za TV Prva rekao da Sava centar pravi gubitke i da su u 2019. i 2020. godini gubici iznosili 528 miliona dinara, odnosno oko 4,5 miliona evra.

  “Od 2010. godine do danas grad Beograd je pokrivao oko 22 miliona evra gubitaka ovog preduzeća. Ako tome dodamo da Sava centar gradu ne plaća porez na imovinu, dug iznosi oko 7,7 miliona evra”, rekao je Vesić i objasnio da je za rekonstrukciju potrebno najmanje 50 miliona evra.

  Prema njegovim rečima, za prodaju Sava centra potrebno je ispuniti dva uslova – prvi je da na mestu Sava centra nije moguće graditi drugi objekat, osim što je moguće renovirati postojeći, uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture, a drugi da se uloži najmanje 50 miliona evra.

  Vesić je objasnio da ako se opet niko ne javi nema mogućnost da se dalje spušta cena, već se vraćamo na prvu početnu cenu i čekamo neka bolja vremena.

  Izvor: Agencije

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE