Savet za BDP: Rast, oporavak i oživljavanje...bojazan izbegnuta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Savet za BDP: Rast, oporavak i oživljavanje…bojazan izbegnuta

  U drugom kvartalu ove godine u Srbiji su napredovale sve industrijske oblasti, uključujući i prehrambenu koja je u prethodnom periodu stagnirala, zaključeno je na sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP).

  Na sednici, kojom je predsedavala premijerka Ana Brnabić, razmatrana je i dinamika realizacije najvažnijih projekata u različitim granama privrede i industrije.

  Oporavlja se i izvoz i beleži pozitivna kretanja, a kada je reč o nezaposlenosti, nije se ostvarila bojazan da će biti povećan broj nezaposlenih posle isteka tromesečnih mera državne pomoći i povećan je broj zaposlenih”, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

  Na sednici je rečeno da je tokom aprila konstatovan veliki rast industrije i prerađivačke industrije i da za sada “nisu detektovane opasnosti koje bi mogle značajnije da ugroze predviđeni rast BDP”.

  Konstatovano je i da su oblasti, koje su tokom 2020. godine doživele najveći pad, kao što su turizam, saobraćaj i aviosaobraćaj, počele da oživljavaju.

  Rezultati najvažnijih ekonomskih pokazatelja u svim privrednim oblastima su, kako je navedeno, i bolji od očekivanih, a među njima prednjači sektor građevine koji je “u dobrom ciklusu koji se neće zaustaviti do kraja godine”.

  Po završetku sednice Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast BDP održana je i sednica Komisije za kapitalne projekte, kojoj je, takođe predsedava predsednica vlade.

  Na sednici je rečeno da je to “mehanizam koji će pratiti napredovanje svih projekata od ideje do realizacije i to onih čija je vrednost iznad pet milona evra, a koji su deo programa “Srbija 2025”.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE