Šef Goldman Saksa odgovorio radnicima: Slobodno se žalite ali se i "stisnite"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šef Goldman Saksa odgovorio radnicima: Slobodno se žalite ali se i “stisnite”

  Generalni direktor Goldman Saksa rekao je da će banka pojačati sprovođenje svog „subotnjeg pravila“ i ubrzati zapošljavanje mladih bankara, ali i da za banku mnogo znači kada se zaposleni „još dodatno stisnu“, nakon što je grupa analitičara opisala „nehumane“ uslove rada u toj banci.

  U obraćanju za 34.000 zaposlenih širom sveta Solomon je rekao da banka očekuje dalji pritisak klijenata i veliku potražnju za njihovim uslugama i istakao da je neophodno da odgovore na taj izazov. On je istakao i da se „naporan rad isplati“.

  Imajte na umu da ako uradimo za našeg klijenta više nego što se od nas očekuje, čak i ako osećamo da se bližimo svojim granicama, to može značajno da utiče na to kako smo obavili posao“, rekao je Solomon.

  U internom istraživanju obavljenom u američkoj investicionoj banci, grupa od 13 analitičara koji posao obavljaju manje od godinu dana, opisala je sumornu, neodrživu sliku života na dnu finansijskog lanca ishrane, rekavši da njihovo mentalno zdravlje i odnosi sa prijateljima i porodicom trpe zbog posla. Naveli su i da rade 95 časova rada nedeljno i slučajeve zlostavljanja na radnom mestu.

  Mladi bankari o nehumanim uslovima u Goldman Saksu: “Zlostavljanje od 100 sati nedeljno”

  Telo me fizički boli sve vreme, a mentalno se izuzetno loše osećam“, napisao je jedan analitičar.

  Mladi bankari su interno istraživanje o nehumanim uslovima rada predstavili menadžmentu u februaru, a njihov izveštaj počeo je da kruži društvenim mrežama prošle nedelje.

  Jedna od molbi analitičara menadžmentu, pored smanjenja radnog vremena na 80 sati nedeljno, bila je da se bolje primenjuje „pravilo subote“, koje predviđa da od mlađih zaposlenih ne treba očekivati da budu u kancelariji između 21 sata u petak i 9 sati u nedelju.

  Kako su naveli, od njih se često subotom traži da nešto „časkom završe“, a posao je „neverovatno teško odbiti“.

  „Ovo je nešto što naš rukovodeći tim i ja shvatamo vrlo ozbiljno. Pojačavamo sprovođenje subotnjeg pravila“, rekao je Solomon i dodao da će banka zaposliti više mlađeg osoblja u svom odeljenju za investiciono bankarstvo.

  U anketi je 100% ispitanika reklo da im je radno vreme naštetilo odnosima sa prijateljima i porodicom. Otprilike tri četvrtine analitičara reklo je da se osećaju žrtvom zlostavljanja na radnom mestu i da su ili tražili ili razmišljali da traže pomoć zbog mentalnog zdravlja.

  Praktično svi analitičari rekli su da su osećali pritisak zbog „nerealnih rokova“ i da su na sastancima izbegavani ili ignorisani.

  Iako ogroman broj radnih sati nedeljno i neglamurozni uslovi rada nisu neuobičajeni u svetu finansija, posebno među novim zaposlenima, ovaj izveštaj je bio ekstreman čak i po standardima Volstrita.

  Nisam ušao u ovaj posao očekujući radno vreme od 9:00 do 17:00, ali takođe nisam očekivao ni konstantne 9:00 – 5:00“, napisao je jedan mladi bankar.

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE