Šest diplomiranih ekonomistkinja dobilo posao u Ministarstvu finansija

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šest diplomiranih ekonomistkinja dobilo posao u Ministarstvu finansija

  Ministar finansija Siniša Mali primio je šest diplomiranih ekonomistkinja, doskorašnjih studentkinja Ekonomskog fakulteta u Beogradu koje su dobile posao u Ministarstvu finansija, a uz čestitke za 8. mart, poželeo im je da pokažu stečeno znanje i da ostvare najbolje rezultate u radu.

  Ministar Mali je naglasio da je davanje prilike za zaposlenje uspešnim studentima sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu primer davanja šanse mladima.

  „Naša želja je bila da, zajedno sa Ekonomskim fakultetom, najboljim studentima koji su izrazili želju da rade u Ministarstvu finansija, to i omogućimo. U ovom trenutku, šest doskorašnjih studentkinja počinje s radom i one su dobile posao na određeno vreme. Ukoliko se dobro pokažu, daćemo im šansu da dobiju i ugovore na neodređeno vreme i to u sektoru budžeta, fiskalnih rizika i makroekonomskih projekcija“, rekao je on.

  Ministar Mali, koji je i inicijator ove akcije, istakao je da je oduševljen energijom, kao i željom za novim saznanjima devojaka koje su dobile zaposlenje.

  Potpuno sam impresioniran ovim mladim damama i želim im puno sreće i uspeha. Neka ovo bude primer svakome da zna da svoje snove može da ostvari ovde, u našoj zemlji. Mi smo kao Vlada otvoreni prema novim mladim kadrovima. Moja želja je bila da svoje snove ostvare ovde u Srbiji, a ne u Australiji, Kanadi, Americi. Ovo je konkretan primer kako zajedno možemo da promenimo neke stvari u našoj zemlji“, naveo je on.

  On je podsetio i na projekat „Moja prva plata“, preko kojeg je oko 5.000 preduzeća zaposlilo više od 8.500 mladih ljudi.

  „Sa tim programom ćemo nastaviti  i ove godine. Ono što je za mene važno, kao ministra finansija, to je da ćemo već u martu ili aprilu imati novi konkurs sa Ekonomskim fakultetom za još četiri radna mesta za najbolje studente tog fakulteta“, rekao je Mali.

  On je dodao i da Ministarstvo finansija priprema i treći paket pomoći privredi i građanima Srbije, te da će mlade dame koje su počele s radom, imati priliku da u tome učestvuju.

  „Čestitam 8. mart svim damama u našoj zemlji, svim ženama koje rade u Ministarstvu finansija i u Vladi Republike Srbije. Želim puno uspeha i lepih trenutaka i za vas šest. Hvala, pre svega na poverenju koje ste nam ukazali, da vaše prve korake u radu, prvo radno iskustvo, upravo ostvarite u Ministarstvu finansija Vlade Republike Srbije“, zaključio je Mali.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Ministarstvo finansija

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE