"Siemens Energy" ukida 7.800 radnih mesta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Siemens Energy” ukida 7.800 radnih mesta

  Kompanija Siemens Energy, koja energetski sektor snabdeva turbinama, ukinuće 7.800 radnih mesta kako bi se suprotstavio padu potražnje za novim termoelektranama što je takođe pogodilo i njihove rivale, kompanije General Electric i Mitsubishi Heavy Industries.

  Uprava je, kako se navodi, predstavnike radnika upoznala sa detaljima prethodno najavljenih planova smanjenja troškova za najmanje 300 miliona evra u segmentu električne energije. Deo tog smanjenja planiraju da postignu otpuštanjem 7.800 radnika širom sveta, a najviše – tri četvrtine, u upravljanju, administraciji i prodaji.

  Siemens Energy prošle godine je objavio da više neće učestvovati na tenderima za isporuku turbina za termoelektrane, reagujući na slabljenje tržišta dok brojne vlade širom sveta postupno ukidaju zagađujuće gorivo.

  Broj zaposlenih koji će biti otpušten prestavlja 8,5 odsto ukupne radne snage kompanija. Otpuštanja će biti sprovedena do kraja 2023. godine.

  “Tržište energetike se značajno menja što nam nudi mogućnosti, ali istovremeno nam predstavlja i velike izazove“, rekao je izvršni direktor Kristijan Brač. Kako je dodao, kompanija će ove mere preduzeti na društveno najodgovorniji mogući način.

  Prema njegovim rečima, firma programom čiji je deo smanjenje broja zaposlenih želi “da povrati konkurentnost i finansijsku snagu”.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE