Sigit u Srbiji počinje proizvodnju delova za Porše

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sigit u Srbiji počinje proizvodnju delova za Porše

  Kompanija “Sigit” u Srbiji, sa sedištem u Kragujevcu, uspostavila je saradnju sa proizvođačem luksuznih i sportskih automobila Porše, i već od aprila počeće proizvodnju delova od plastike za ugradnju u najnovije Poršeove modele.

  Predsednik kompanije “Sigit” Davor Veličkovski za list Danas je rekao da će u toj kompaniji u aprilu da startuje proizvodnja delova za Poršeove modele – “karera 911”, džip KN i novi automobil na električni pogon.

  “Ovogodišnja proizvodnja naše kompanije za Porše treba da dostigne vrednost od tri do pet miliona evra. Očekujemo, naravno, da će obim i vrednost saradnje sa Poršeom u narednim godinama da raste. Istovremeno, siguran sam da će u narednom periodu da počne da raste i obim naše saradnje sa Fijatom, koji je naš glavni partner”, rekao je Veličkovski.

  Davor Veličkovski, koji je i član Upravnog odbora “Sigit” grupe, sa sedištem u Torinu, kaže da očekuje da će naredna godina da bude “odskočna daska” kad je dalji razvoj domaće automobilske industrije u pitanju. Tim pre što “Fijat” u Kragujevcu “ne može da stoji sa ovim brojem proizvedenih automobila” (lane oko 60.000 – prim. Z. R.), te je realno očekivati dolazak novog modela.

  “Sigit grupa” je glavni “Fijatov” snabdevač delovima od plastike na globalnom nivou. Pored toga, sarađuje i sa Mercedesom, BMW-om, Audijem, Land Roverom i drugim svetskim automobilskim kompanijama. Fabrika u Kragujevcu ima oko 220 zaposlenih, i jedna je od najboljih u “Sigit grupi”.

  Izvor: BIZLife/Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE