Simptom korone BRINE vinare: Degustatori PRVI U REDU za vakcinu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Simptom korone BRINE vinare: Degustatori PRVI U REDU za vakcinu

  Francuski degustatori vina žele da budu među prioritetnim grupama za vakcinaciju protiv koronavirusa, strahujući da će izgubiti čulo mirisa ako se zaraze.

  Više od jedne trećine degustatora koji su bili zaraženi tvrde da je zaraza uticala na sposobnost da rade svoj posao, pokazalo istraživanje Saveza enologa.

  Gubitak čula ukusa i mirisa je jedan od izraženijih simptoma zaraze i zbog toga je velika pretnja osobama kojima su ova čula vrlo bitna za njihov posao.

  Zabrinuti su svi u industriji vina. Enolozi su posebno edukovani za svoj zanat i daju vrlo bitne savete vinarima tokom proizvodnje ovog napitka.

  Pojedini koji su se školovali za enologa su morali prekinuti školovanje nakon što su se zarazili koronavirusom, tvrde u Savezu enologa.

  Čelnik ovog saveza Didier Fages je izjavio da su poslali dopis predsedniku i premijeru zahtevajući da degustatori vina budu među prioritetnim grupama za vakcinaciju.

  Obrazlažući ovaj zahtev, napomenuo je da je su čula ukusa i mirisa ključna za njihov posao. Kako je rekao, kada enolog izgubi osećaj, to je isto kada muzičar nema instrument.

  Francuska industrija vina vredna milijarde evra imala je velike gubitke tokom prošle godine, piše list Independent.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE