Sindikat ogorčen Vučićevom izjavom: Radnici hoće NEDELJU za svoju decu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sindikat ogorčen Vučićevom izjavom: Radnici hoće NEDELJU za svoju decu

  Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS), koja je pokrenula inicijativu da nedelja bude neradni dan, u saopštenju je navela da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić “obesmislio tu inicijativu i ponizio radnike i sindikate”.

  Vučić je sinoć rekao je da neće pristati na zahteve da se u Srbiji nedelja proglasi neradnim danom.

  Ne može neradna nedelja. Ne dam. Ko hoće da ne radi nedeljom, nek ide u neke druge zemlje“, naveo je on.

  ASNS u saopštenju piše da je Vučić “ponizio i svoje ministre” koji su formirali radne grupe i “ozbiljno vrednovali inicijativu”.

  Sindikat je istakao da se radnici koji rade nedeljom i to bez ikakve naknade, na državne i verske praznike, u tri smene, bore za osnovna civilizacijska prava i dostojanstvo.

  “Ta prava im se kroz zakone, politike i postojeću praksu sistematski ukidaju, pa su dovedeni u sistem prekarijata u kome ne samo da su prepušteni, bez ikakve zaštite, na milost i nemilost poslodavca, već im se ukida i pravo da argumentovano predlažu i traže da nedelja bude neradni dan”, smatra ASNS koji je naveo da je pokojni patrijarh SPC, Irinej, podržao inicijativu da se nedeljom ne radi.

  Grandiozni procenti se ne jedu i ne živi se od toga što smo ‘najbolji u Evropi’, potrebno je da radnici u realnosti žive bolji život u kome će moći da kupe punu potrošačku korpu, plate komunalije, školuju decu, ali i da provedu nedelju sa svojom decom, roditeljima  i prijateljima“, naveo je ASNS.

  “Ne dam NERADNU NEDELJU. Ko hoće da ne radi, nek ide u druge zemlje”

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Jojka

   Bilo bi poštenije da vodjstvo ovog sindikata, odnoasno gospodja predsednica R. Savić, ne bude licemerno, pa da otvoreno kaže da li još (kao što je gooinama činilo) zaposlenima u centrali ASNS deo zarde isplaćuje u kešu, a ostatak u visini minimalca prijavljuje PIO fondu. Takvi "brinu" o radnicima i brane njihova prava i interese. Nemojte reeći gospodjo predsesnice da Vi ne ponižavate one kojima ste poslodavac. Za ovu tvrdnju postoje svedoci i dokazi, ako ne verujete, čitaćete uskoro knjigu o marifetlucima vodja ovdašnjih sindikalnih, a posebno ASNS - ovih. Jojka

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE