Sindikati BiH: U "nespretnoj" BORBI sa pandemijom hrana i gorivo sve SKUPLJI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sindikati BiH: U “nespretnoj” BORBI sa pandemijom hrana i gorivo sve SKUPLJI

  Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) najoštrije osuđuje nebrigu odgovornih u BiH koji mesecima ne čine ništa na zaustavljanju konstantnog rasta cena najosnovnijih prehrambenih proizvoda.

  “U vreme kada se borimo sa pandemijom, tokom koje su hiljade radnika ostale bez posla, a dosta njih imaju manja i/ili neredovna primanja, svako, pa i najmanje, povećanje cena predstavlja ogroman udar na građane i njihovu egzistenciju”, navode iz sindikata.

  U saopštenju Savez samostalnih sindikata BiH ističe kako mesecima ukazuje na porast cena brašna, ulja, mesa, mleka, jaja, ali i goriva, konstantno pozivajući nadležne da donesu uredbe o zabrani povećanja cena bar tih osnovnih namirnica koje građani svakodnevno koriste.

  “Ako smo već primorani da zbog nespremnosti i nespretnosti predstavnika vlasti još uvek čekamo vakcine protiv Covid-19, onda bar moraju usvojiti mere kojima će građanima omogućiti da mogu sebi i svojim porodicama osigurati najosnovnije namirnice za preživljavanje”, poručili su iz ovog Sindikata.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE