Siniša Mali ministar sa NAJMANJOM PLATOM, najviše zarađuje Vulin

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Siniša Mali ministar sa NAJMANJOM PLATOM, najviše zarađuje Vulin

  Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ima najveću platu među ministrima Vlade Srbije, pa tako uz osnovnu platu sa svim dodacima, ta cifra na mesečnom nivou iznosi 225.841 dinar, objavio je list “Danas”.

  List navodi da je Vulin “najveći dobitnik u mešanju karata” pri prošlogodišnjem formiranju Vlade, kada je kao ministar odbrane imao platu 92.000 dinara, a sada ima i pravo na korišćenje službene vile od 310 kvadratnih metara.

  Prema javnim podacima Agencije za borbu protiv korupcije, najnižu platu ima ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović, ali list navodi da su ti podaci za novembar prošle godine, “pre nego što je usledilo povećanje plate”.

  Sadašnji ministar odbrane Nebojša Stefanović ima platu 115.000 dinara, a bila je za 35.000 veća dok se u prethodnom sazivu Vlade nalazio na mestu ministra unutrašnjih poslova.

  BIZLife

  Kako list navodi, prosečna osnovna plata kreće se oko 113.000 dinara, ali većina ministara ima pravo na “dodatne prinadležnosti”.

  Na taj način ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, kome je osnovna plata 118.000 dinara, prima i naknadu za aktivnosti u Fondu za razvoj u iznosu od 60.000, kao i 20.000 dinara za mesto odbornika u Sremskoj Mitrovici, pa mu primanja u zbiru iznose 198.000 dinara.

  Najmanju osnovnu platu ima ministar finansija Siniša Mali 103.000 dinara, ali uz nadoknadu za aktivnosti u Fondu za razvoj, ukupna cifra je uvećana za 43.000 dinara.

  Ministarka pravde Maja Popović ima ukupno platu od oko 195.000 dinara, ministar bez portfelja Novica Tončev u zbiru sa platom regionalnog predsednika Fudbalskog saveza Srbije prima oko 223.000 dinara, ministarka kulture i informisanja Maja Gojković oko 185.000.

  Premijerka Ana Brnabić prima 128.000 dinara i nema dodatne prihode iz javnih sredstava.

  Podaci o primanjima i imovini ministra za brigu o porodici i demografiju Ratka Dmitrovića nisu objavljeni na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Miloš Miškov

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE