Sinoć OPET SUMNJIVO izvlačenje Loto nagradne igre? Lutrija REAGOVALA! (VIDEO) - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Sinoć OPET SUMNJIVO izvlačenje Loto nagradne igre? Lutrija REAGOVALA! (VIDEO)

Izvlačenje u 91. kolu igre na sreću Loto kod mnogih je izazvalo sumnju u regularnost ove nagradne igre, pišu “Večernje novosti”. Lutrija reagovala saopštenjem.

Kako navode u Novostima, nakon što su svi brojevi izvučeni iz bubnja grafici je trebalo više od četiri minuta da te brojeve ispiše na ekranu.

Posle višeminutnih konsultacija sa režijom prvi čovek Komisije za izvlačenje brojeva Ljubomir Škorić je rekao da je sve u redu i da su izvučene dve šestice.

Izvučeni su brojevi 1, 3, 8, 21, 25, 30, 36.

Međutim, na ekranu je grafika prvo ispisala da je izvučena smao jedna šestica, da bi nakon nekoliko sekundi taj podatak bio promenjen u dva dobitnika.

Sve vreme dok se čekalo rešenje problema, Škorić se izvinjavao zbog greške, a izvinjenje je svim igračima LOTO nagradne igre upućeno i nakon što je grafika ispisala brojeve, navode “Novosti”.

Pre godinu dana izbio je skandal u 59. kolu igre na sreću Loto kada su gledaoci u direktnom prenosu videli kako na ekranu izlazi broj koji još nije izvučen iz bubnja. Istraga o ovom slučaju je trajala nekoliko meseci, da bi zvanično saopštenje bilo da nema reči o prevari, već da se radi o grešci izazvanoj ljudskim faktorom.

Premijer Vučić rekao je tada da je najbolje rešenje za Lutriju nalaženje strateškog partnera.

https://www.youtube.com/watch?v=DsB8aJ8hwG4

[preporucene_vesti ids=”109772, 109749″]

Lutrija: Urušavanje srpske lutrije na ovaj način je nedopustivo

Državna lutrija Srbije (DLS) odbacila je danas tvrdnje da se u izvlačenju u 91. kolu igre na sreću Loto naknadno pojavio još jedan listić sa šest pogodaka, i saopštila da će protiv medija koji su obmanuli javnost preduzeti sve mere pravne zaštite.

“Iznošenje neistina o neregularnosti igara na sreću na osnovu paušalnih ocena nekompetentnih novinara nanosi štetu ne samo DLS, već i budžetu Srbije, a samim tim i svim građanima”, navodi se u saopštenju Kolegijuma DLS.

Kako navode, urušavanje srpske lutrije na ovaj način je nedopustivo i čin je zlonamernika, kojima je jedini cilj uništavanje svega dobrog što se gradi domaćim resursima.

DLS neće dozvoliti da se na ovaj način anuliraju rezultati koje je postigla u svom poslovanju u poslednjih godinu dana i odgovoriće na sve pokušaje urušavanja njenog renomea svim raspoloživim zakonskim sredstvima, stoji u saopštenju.

Najavljujući da će protiv medija koji su obmanuli javnost iznošenjem netačnih tvrdnji preduzeti sve mere pravne zaštite, DLS saoštava da se na snimku sa izvlačenja jasno vidi da je u trenutku kada je izvučeno šest brojeva, broj dobitaka sa šest pogodaka bio 1.

“Nakon što je izvučen sedmi broj, broj dobitaka sa šest pogodaka povećao se na dva, što je potpuno legitimna situacija, jer je u tom trenutku sedmi izvučeni broj na nekom drugom listiću značio dobitak sa šest pogodaka. Sve izneto jasno se videlo u direktnom televizijskom prenosu”, stoji u saopštenju DLS.

Ovakva situacija se, dodaju, dešava u gotovo svakom kolu što se takođe može videti pregledom snimaka sa prethodnih izvačenja, a pauza do koje je došlo se desila jer je računar koji daje izlaz grafike blokirao, pa je morao da bude restartovan.

“Ovo je situacija koja se dešavala i ranije, jer je prenos izvlačenja uživo, a ovakve stvari dešavaju se i u drugim emisijama koje se emituju uživo. U svakom slučaju, na snimku se jasno vidi da su u svakom prikazu rezultati bili tačni”, navode u Lutriji.

Simptomatično je, kažu, da se ponavlja hajka na DLS i otpočinje “lov na veštice” prepoznatljivim malicioznim spinovanjem, kojim se “od muve pravi slon” i to baš u trenutku kada Lutrija konačno posluje pozitivno, navodeći da je dobit DLS za prvih deset meseci 2016. najveća je od njenog osnivanja.

Dodaju da se hajka ponavlja u trenutku kada je rezultat poslovanja na nivou najuspešnijih poslovnih godina od osnivanja, kada je konačno otpočelo poslovanje preko interneta, napravljen lutrijski softver koji je zamenio godinama preplaćivani softver hrvatske kompanije “Nirvana” i uveden red u javnim nabavkama i troškovi poslovanja drastično smanjeni.

Iz DLS pitaju kome to nije u interesu da srpska lutrija posluje uspešno i da koristeći svoje sopstvene resurse razvija svoj lutrijski softver i hardver.

“Kome ne odgovara da postoji srpski brend u industriji igara na sreću, kome smeta jaka i uspešna državna kompanija”, pita DLS u saopštenju.

Pitaju i koji su interesi pojedinih medija da na ovakav način ruše reputaciju i rezultate DLS kada ona beleži najbolje rezultate od svog osnivanja.

“DLS ima razvijen softver i hardver za svaki segment lutrijskog poslovanja, koji je samostalno razvila i koji, to je sada već i očigledno, smeta određenim interesnim grupama. Godinama su iz lutrije trošeni ogromni iznosi novca na softver i hardver, dok danas ne samo da je lutrija ostvarila uštede na ovim stvarima, već i prihoduje plasirajući asortiman na druga tržišta”, stoji u saopštenju.

Iz Lutrije apeluju na sve medije koji su izneli lažne optužbe na račun DLS, da uz izvinjenje javnosti i građanima na iznošenju neistina, demantuju lažne vesti i prekinu sa hajkom koju vode protiv uspešne kompanije kakva je ona danas.

Izvor: Novosti, BIZLife

Foto: YouTube screenshot

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE