Siromaštvo i jaz, ovim tempom, još dugo u Srbiji - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Siromaštvo i jaz, ovim tempom, još dugo u Srbiji

  Srbija je zemlja društvene nejednakosti i ovim tempom biće potrebno 40 godina da u njoj bude iskorenjeno siromaštvo, rečeno je na tribini “Pravda se ne dobija na poklon, ona se osvaja”.

  Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost Zoran Stojiljković kazao je da bez pristojnog i dostojanstvenog rada nema mogućnosti za socijalno pravedno društvo.

  Glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk kazao je da je za 11 godina stopa apsolutnog siromaštva u Srbiji smanjena sa 8,8 na 7,2. “Ovim tempom nama treba još 40 godina da apsolutno iskorenimo siromaštvo”, ocenio je Ćulibrk.

  Prema njegovim rečima, za godinu dana stopa rizika od siromaštva smanjena je sa 25,9 na 25,7, dok je 2014. godine ta stopa bila 25 odsto, pa je u međuvremenu porasla”, rekao je Ćulibrk.

  Ćulibrk je dodao da je odnos zarada onih koji primaju najveće i najmanje plate jedan prema 9,7, što je najveća socijalna nejednakost u Evropi.

  Predstavnik Fondacije Centar za demokratiju Ivan Sekulović kazao je da se Svetski dan socijalne pravde obeležava pod sloganom “Ako želite mir i razvoj, radite za socijalnu pravdu”.

  “Sve međunarodne institucije nas opominju da ne radimo dovoljno da iskorenimo siromaštvo”, rekao je Sekulović i dodao da su svi rokovi za usvajanje socijalnih strategija u Srbiji istekli.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE