Slika govori više od 1.000 reči: Dženifer Lorens i „incident“ sa Versaće haljinom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Slika govori više od 1.000 reči: Dženifer Lorens i „incident“ sa Versaće haljinom

  Nije lako biti žena u Holivudu. Prvo moraš da pokazuješ svoju lepotu i telo (manje-više talenat) jer se to od tebe traži, a onda kada te zbog toga kritikuju, moraš da se braniš, jer si u nekom trenutku te “spoljašnje” zahteve prihvatio (tačnije prihvatila)  kao svoju volju.

  Sve je počelo od jedne slike. Naime, glumica Dženifer Lorens (Jennifer Lawrence) bila je u Londonu na promociji filma „Red Sparrow“ u kome glumi jednu od glavnih uloga. Kada je ekipa filma trebalo da se slika, Lorensova i njene kolege izašli su na terasu.

  Njene kolege imale su na sebi slojeve odeće, košulje, sakoe, jakne i šalove, pantalone i toplu obuću. Dženifer je stajala samo u „Versace“ haljini, golih ramena, dekoltea, leđa, i samo u sandalama otvorenih prstiju.

  Slika je odmah postala viralna na Tviteru, a publika se zapitala zašto su muškarci potpuno utopljeni i propisno obučeni, a žene moraju da budu polugole da bi bile „cool“ i lepe. Na krilima pokreta koji traje već mesecima, a koji ima za cilj da iskoreni seksizam u Holivudu, odnosno da izjednačni prava polova, mnogi su utvrdili da postoji još mnogo problema koje treba rešiti.

  Na Tviteru i u medijima pojavile su se kritike na račun Dženifer Lorens, mada je ona samo posledica onoga što se već godinama od žena (u Holivudu pogotovo) očekuje – da budu lepe, da imaju lepa tela, i da se ne stide da ih pokažu. Ipak, činilo se da je Lorensova drugačija – nije htela da se prikloni trendovima „mršavica“, ima britak jezik, i ne stidi se svojih padova (bukvalno) već od toga pravi dobru zabavu. Javnost je od nje, pretpostavljamo, očekivala nešto drugo, a to je da kaže svemu tome jedno veliko – NE.

  Lorensova je odmah odgovorila na ove kritike. Našla se uvređenom, i istakla da je izbor da pokaže lepu haljinu i smrzava se bio njen.

  “Vau. Ne znam odakle da počnem u vezi sa ovom kontroverzom zvanom „Dženifer Lorens nosi otvorenu haljinu na hladnoći“. Ovo uopšte nije urnebesno, veoma sam uvređena. Ta „Versace“ haljina je fabulozna, zar stvarno mislite da bih tu veličanstvenu haljinu pokrila kaputom i šalom? Bila sam napolju 5 minuta. Stajala bih i u snegu zbog te haljine jer volim modu i to je bio moj izbor.

  To je seksizam, to je smešno, to nije feminizam. Preterano reagovanje na sve što neko kaže ili uradi, kreiranje kontroverze zbog bezazlenih stvari kao što je moj izbor šta da obučem ili ne obučem, ne vodi nas ka napredovanju. Samo se na glup način skreće pažnja sa pravih problema. Saberite se ljudi. Sve što vidite da sam obukla jeste moj izbor. I ako želim da mi bude hladno TAKOĐE JE MOJ IZBOR!”

  Izvor: BIZLife/Strani mediji

  Foto: Beta/Joel C Ryan

  Piše: Nada Veljković

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE