Slovenac KLIKNE i vidi koliko ga košta država - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Slovenac KLIKNE i vidi koliko ga košta država

  Svaki Slovenac zainteresovan za stanje državne kase ubuduće će preko Interneta moći da dobije najnovije budžetske podatke i potpun pregled koliko ga je država koštala u zadnjih deset godina.

  Svaki zainteresovani moći će brzo proveriti dinamiku uplata u državni budžet i namenu za koji je potrošen svaki evro, ne samo na državnom nivou nego i stanje prihoda i rashoda po opštinama i regijama, objavili su slovenački mediji.

  Cilj takvog načina prezentacije je veća transparentnost prihoda i potrošnje, kako bi ljudi videli da za poreze koje plaćaju nešto i dobijaju, rekla je prilikom predstavljanja tog projekta državna sekretarka u Ministarstvu finansija Saša Jazbec.

  Specifičnost interaktivnog grafičkog prikaza državnih prihoda i rashoda jeste i to da se podaci svaki dan ažuriraju, pa se na dnevnoj bazi može pratiti koliko je državni budžet pojedinog dana prihodovao, koliko je iz njega potrošeno, a dostupni su i podaci za zadnjih deset godina.

  Isto tako, dostupni su i podaci o planiranim najvećim investicijskim poduhvatima, pa se iz prikaza vidi da će na kapitalnu investiciju gradnje drugog koloseka Koper-Divača do 2023. godine biti potrošeno 1,2 milijarde evra, a da je na gradnju autoputeva u Sloveniji do sada potrošeno 8,2 milijarde evra.

  Izrada programa i grafičkog prikaza koštala je 78.000 evra.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE