Smanjenje školarine? Ima osnova, ali odlučuju fakulteti

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Smanjenje školarine? Ima osnova, ali odlučuju fakulteti

  Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je da će biti razumevanja za studente čiji su roditelji ostali bez posla da mogu da plate školarinu u više rata, ali da je na fakultetima da procene da li je opravdano umanjivanje školarine.

  Popović je tokom gostovanja na RTS istakla da je vreme da se prione na posao i da studenti budu proaktivni, te da nema razloga da bude blažih kriterujuma.

  Kazala je da su fakulteti sve vreme trajanja vanrednog stanja i pre toga, u vreme vanredne situacije, pratili sve akcije koje su sprovođene, a posebno prelaz na nastavu na daljinu.

  Navodi da je većina studenata koji su samofinansirajući već ispunila svoje obaveze, jer je bilo vreme da se to uradi do sredine marta.

  “Za one koji imaju neispunjene obaveze, sigurno će biti razumevanja da se plaća u više rata, da se vidi da li postoji osnova za eventualno umanjenje, ali to je na fakultetima da procene da li je opravdano ili ne”, rekla je ona.

  Popović je rekla da je iznenađena rezultatima istraživanja sajta najstudent.com, prema kojem svaki deveti student smatra da je nastava dobro organizovana tokom vanrednog stanja.

  Što se tiče navoda da profesori nisu bili dostupni, kazala da nema osnova za takvu tvrdnju.

  “Postojali su određeni individualni problemi na koje se reagovalo, ali ovako negativna ocena nikome ne pomaže i plašim se da ne predstavlja osnovu za traženje blažih kriterijuma”, dodala je ona.

  Dodala je da je svaki ulazak na fakultet sada drugačiji, uz obaveznu dezinfekciju nogu i ruku, i proveru da li se nosi maska.

  “Pismeni ispiti će biti verovatno jedno od rešenja za veći deo studenata koji treba da polažu, uz pažljivo rukovanje papirnim materijalom”, naglasila je ona.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE