SNIMA SE: Onlajn časovi o patriotizmu i kako se brani država (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SNIMA SE: Onlajn časovi o patriotizmu i kako se brani država (FOTO)

  Onlajn nastava je postala svakodnevnica, čak je “usvojena” i na Vojnoj akademiji gde se sistem odbrane države, ali i patriotizam uče preko interneta, s tim što se časovi snimaju unapred.

  Na Vojnoj akademiji se snimaju časovi namenjenih za onlajn nastavu predmeta “Osnove sistema odbrane Republike Srbije”.

  “Ministarstvo odbrane, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, radi na ovom veoma važnom projektu, u kojem našu decu u trećem i četvrtom razredu srednjih škola učimo programskim temama koje su važne za odbranu naše zemlje, rekao je ministar odbrane Nebojša Stefanović koji je prisustvovao snimanju nastave.

  Prema njegovim rečima, iako je u pitanju fakultativna nastava, osim predavača iz Vojne akademije i ljudi iz Ministarstva odbrane i rezervne vojne starešine, u predavanja su se uključili i nastavnici iz različiti škola u Srbiji, sa ciljem da decu nauče najvažnijim temama koje se tiču razvoja naše vojske i elemenata odbrane.

  “Imali smo priliku da vidimo danas i snimanje nekih od nastavnih tema i zadovoljan sam kako su naši predavači to uspeli da urade, da deci približe sva ta znanja koja su im važna, zato što mi želimo da naša vojska bude još jača, zato što razmišljamo i o redovnom služenju vojnog roka.”

  Želimo da razgovaramo sa svima o tome. Smatram da je to važna tema, koju i lično podržavam. Podržavam vraćanje redovnog vojnog roka, naglasio je ministar odbrane.

  On je istakao da će ovakvi časovi, na kojima će moći da čuju zvuke himne i vide filmove o vojsci, decu dodatno učiti patriotizmu i omogućiti im da saznaju šta je to što krasi i čini jednog dobrog, uspešnog vojnika, koji je svoju budućnost i karijeru posvetio Republici Srbiji.

  Za predmet “Osnove sistema odbrane Republike Srbije” snimljeno je 11 tema koje su grupisane u četiri nastavna časa za onlajn nastavu.

  Izvor: BIZLife, MOD

  Foto: MOD

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE