Šoškić NALJUTIO ministra: Evo kako je Mali ODGOVORIO bivšem guverneru

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šoškić NALJUTIO ministra: Evo kako je Mali ODGOVORIO bivšem guverneru

  Ministar finansija Siniša Mali rekao je, reagujući na izjavu profesora Ekonomskog fakulteta Dejana Šoškića da nema govora da je Srbija šampion, da je to sticanje jeftinih političkih poena.

  Mali je izjavu Šoškića da je neselektivna pomoć upitan potez koji se sa ekonomskog gledišta ne može opravdati, ocenio kao “politikansku zloupotrebu ozbiljne funkcije koju obavlja, zarad sticanja jeftinih političkih poena za sebe i one na čijem je platnom spisku”.

  Šoškić, koji je bio i guverner Narodne banke, rekao je za N1 televiziju da će najavljenu pomoć građanima jednog dana svi vraćati, a da će javni dug preći 60 odsto bruto nacionalnog dohotka (BDP) što je limit i za razvijene zemlje.

  Kako bivši guverner NBS ocenjuje POMOĆ građanima i privredi?

  “To da nema govora da je Srbija šampion, a da je pomoć novo zaduživanje mogu da izreku samo ozbiljno zbunjeni propagandom mašinerijom samozvanog lidera opozicije, ili oni koji svaki svoj nastup maliciozno koriste da unize rezultate koji se postižu”, saopštilo je Ministarstvo finansija.

  Dodaje se da je Mali od bivšeg guvernera “očekivao malo više poznavanja materije, jer realnost je daleko od njegove fikcije”.

  Mali je naveo da pojedinci još od prošle godine neopravdano kritikuju izdvajanja države za sve punoletne državljane, koje ocenjuju kao neselektivna.

  “Neumesno je praviti razliku između građana i upravo tu je razlika između nas i vas koji ste nekada vladali ovom zemljom”, naveo je Mali i dodao da ukoliko neko ne želi ne mora da uzme pomoć.

  On je rekao da Srbija spada među retke zemlje koje javni dug drže na nivou ispod propisanih 60 odsto BDP, koliko je predviđeno Mastrihtskim sporazumom.

  Mali je rekao da “ove godine optimistično očekujemo da budemo na vrhu starog kontinenta po pitanju uspešnosti ekonomije”.

  Šoškiću, građani, ali i privreda sada više nego ikada imaju razloga da veruju u poslovnu perspektivu i u institucije sistema. Nismo zaboravili da je inflacija u to vaše vreme, 2011. godine, došla do rekordnih 11 odsto čime je dodatno obezvređen realni dohodak građana, a danas je inflacija na nivou od 1,5 odsti”, rekao je Mali.

  On je za Šoškića rekao da je samo jedan u nizu “majstora za propast”, u čije je vreme dinar “maestralno gubio na vrednosti”.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE