Spotify omogućava zaposlenima da rade - bukvalno ODAKLE GOD ŽELE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Spotify omogućava zaposlenima da rade – bukvalno ODAKLE GOD ŽELE

  Najpopularniji svetski muzički striming servis Spotify odlučio je da omogući svojim zaposlenima da rade bukvalno odakle žele.

  U blogu objavljenom na stranicama kompanije navodi se da su već neko vreme razmatrali kako će izgledati posao u budućnosti i da su došli do zaključka da su globalizacija i digitalizacija pokretači fleksibilnijeg radnog mesta, što je bolje i za kompaniju, a i zaposlene.

  Navode da su tokom protekle godine preko noći bili prinuđeni da rade od kuće, što je samo po sebi, kako navode predstavnici ove kompanije, predstavljalo „lakmus test“ kulture i vrednosti koju neguju.

  „Događaji u protekloj godini ubrzali su razmišljanje o budućnosti i verujemo da je vreme za početak prelaska na fleksibilan način rada sada, te zato predstavljamo program rada sa bilo kog mesta za sve zaposlene“, piše na blogu.

  Iz tih razloga kompanija će na leto zaposlenima ponuditi veću fleksibilnost uvođenjem dva modela rada:

  1. Moj radni režim (My work mode)

  2. Izbor lokacije (Location choices)

  Prva opcija koju će ponuditi zaposlenima, “Moj radni režim”, omogućava zaposlenima da rade potpuno od kuće, iz kancelarije ili d akombinuju ova dva radna moda. Kako će svoje radno vreme kombinovati jzavisi od odluke koju usaglase zaposleni i njegov rukovodilac

  Druga opcija podrazumeva “Izbor lokacije“  i takođe će kompanija uvesti veću fleksibilnost kada je reč o tome iz koje zemlje i grada svaki zaposleni radi. I zaposleni koji se odluče za ovakav način rada imaće mogućnost da rade “iz kancelarije” jer je kompanija spremna da im omogući i plati co-working prostor u kojem žele da rade.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE