"Sram bilo dr Kona, majku sam sam intubirao jer nije bilo lekara" (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Sram bilo dr Kona, majku sam sam intubirao jer nije bilo lekara” (VIDEO)

  Anesteziolog i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije dr Rade Panić kritikovao je u emisiji 360 stepeni na N1 epidemiologa Predraga Kona zbog izjave da su se lekari zaražavali u pauzama za kafu i rekao da bi Kon zbog takvih izjava trebalo da odgovara.

  U toj emisiji gostovao je sa kolegom dr Dejanom Žujovićem gde su između ostalog rekli i da Kona više „ne smatraju svojim kolegom“.

  Takođe je rekao da u zemljama u okruženju niko nema toliko preminulih i zaraženih zdravstvenih radnika kao Srbija i da će se njihov pravi broj tek znati.

  Upitao je zašto doktor Kon nije spomenuo utakmice i ostale događaje koji nisu bili zabranjeni, a predstavljali su veliki rizik za širenje zaraze i kako to da nije rekao da su se zdravstveni radnici razboleli i zbog velikog broja zaraženih koji se kretao oko njih i koje su lečili.

  „Doktor Kon se nije setio da su se kolege iz crvenih zona vraćale svojim kućama, svojim porodica, svojoj deci, svojim starima. Pa, sram ga bilo, i obećavam da će sigurno odgovarati za ovo, verujte. Sram ga bilo što se nije setio ničega što je epidemiološki“, emotivno je rekao Panić i ispričao i kako je sam morao da pomogne svojoj majci, koja je, nažalost, preminula.

  Rekao je da je tri sata proveo zbrinjavajući je, zato što nijedna Hitna pomoć nije mogla da dođe ni iz Čačka, ni iz Kraljeva.

  „Sam sam je intubirao, zato što su kolege zauzete lečenjem pacijenata, jer nas nema dovoljno. Kako to niko ne razume? Zašto je 2300 lekara na Zavodu? Zašto ovog trenutka nisu primljeni svi? Za „Batajnicu“ su tražili 80 anesteziologa. Pa odakle 80 anesteziologa? Pa ne beru nas na krušci… Mnogo sam uzbuđen i mnogo sam ljut, jer ovo više nema smisla. Razumite, celo okruženje nema taj broj zaraženih i preminulih zdravstvenih radnika, a tek ćemo da saznamo koji je pravi broj“, rekao je Panić.

  Ukazao je i da je Sindikat lekara i farmaceuta od samog početka skretao pažnju da je  organizacija potpuno zakazala.

  On je na Tviter nalogu postavio snimak gostovanja u toj emisiji i napisao uz to: Dokle više?! Vidimo se oko Sretenja. Do pobede!

  Izvor: N1

  Foto: Beta/Milan Obradović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE