Srbija i MMF - nova runda

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbija i MMF – nova runda

  Plenarnim sastankom održanim danas u Narodnoj banci Srbije (NBS) počeli su zvanični razgovori predstavnika Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o budućoj saradnji Srbije sa tom institucijom, saopštila je NBS.

  Delegaciju Srbije predvodila je guverner NBS Jorgovanka Tabaković, koja je i guverner Srbije u MMF-u, a u razgovorima su učestvovali i predstavnici ministarstava finansija i privrede.

  Misija MMF-a, koju predvodi Džejms Rouf, boravi u Beogradu od 7. do 18. maja radi razmatranja modaliteta buduće saradnje sa Srbijom.

  Kako je navela NBS, u razgovorima predstavnika vlasti u Srbiji i MMF-a biće sagledana aktuelna makroekonomska kretanja i projekcije.

  Biće nastavljen dijalog dveju strana vodjen tokom prethodne posete misije u martu u Beogradu, kao i tokom prolećnog zasedanja MMF-a i Grupacije Svetske banke u Vašingtonu, o osnovama ekonomskog programa koji bi bio podržan novim, nefinansijskim, savetodavnim aranžmanom te medjunarodne finansijske institucije.

  Novi aranžman trebalo bi da obezbedi očuvanje postignute makroekonomske i fiskalne stabilnosti, kao i podršku nastavku sprovodjenja neophodnih strukturnih reformi u cilju postizanja snažnijeg i održivog privrednog rasta, istakla je NBS.

  Prethodni trogodišnji aranžman Srbije i MMF-a istekao je februara ove godine, a Srbija nije koristila odobrenu pozajmicu od oko 1,2 milijarde evra.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE