Srbija planira OBAVEZNO TESTIRANJE za strance, ali koje? - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbija planira OBAVEZNO TESTIRANJE za strance, ali koje?

  Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da se planira uvođenje obaveznog PCR testa i izolacija od 14 dana za strance koji dolaze u Srbiju.

  On je za Tanjug naglasio da će na sledećoj sednici Kriznog štaba, koja će biti tokom ove nedelje, biti precizirano na koje zemlje će se to odnositi.

  Kako je naveo, Srbija sada ima bolju epidemiološku situaciju nego pre mesec dana i sada to treba očuvati.

  “Moraćemo to da uradimo, ali tek na osnovu sagledavanja epidemiološke situacije zemalja oko nas. Dileme nema mnogo za Brazil i Indiju, ali moramo imati dobru procenu za evropske zemlje”, naveo je Tiodorović.

  Napominje da je važno da se održe i ekonomske veze, promet ljudi i robe, ali da se mora voditi računa i o epidemiološkoj situaciji.

  Tu odluku ćemo doneti u narednih nekoliko dana. O tome smo već razgovarali, ali nismo precizirali na koje zemlje će se ta mera odnositi”, kazao je on.

  Napominje da se za strance uvodi mera obaveznog negativnog PCR testa, ne starijeg od 72 sata, i mera izolacije od 14 dana, jer Srbija sada ima bolju situaciju što se tiče obolelih od COVID-19, od mnogih evropskih i svetskih zemalja.

  Trenutno smo otvoreni prema celom svetu. Moramo paziti i na Južnu Ameriku, deo Azije, pa i na SAD. Moramo jasno da kažemo na koje zemlje se odnosi obavezan test, a sa kojim zemljama će ostati kao i do sada. To mora da bude pažljivo analizirano, zaključio je on.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Nedeljnik, Tanjug

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE