Srbija, S. Makedonija i Albanija za zajedničku POŠTANSKU MARKU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbija, S. Makedonija i Albanija za zajedničku POŠTANSKU MARKU

  Protokol o poslovnoj saradnji između JP „Pošta Srbije” i „Pošte Severne Makedonije” AD, potpisan je danas u Beogradu.

  Potpisali su ga vršilac dužnosti direktora “Pošte Srbije” Zoran Đorđević, i generalni direktor Pošte Severne Makedonije AD, Jani Makraduli samo tri dana nakon Regionalnog poslovnog foruma u Skoplju, održanog u okviru inicijative „Otvoreni Balkan” i predstavlja prvi korak ka konkretizaciji dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera Severne  Makedonije Zorana Zaeva i premijera Albanije Edija Rame, o učvršćivanju ekonomske  saradnje u regionu, navodi se u saopštenju.

  „Pošte Srbije i Severne Makedonije žele da budu lideri ne samo u  nacionalnim, već i u međunarodnim okvirima, a Protokol koji smo potpisali predstavlja krovni okvir saradnje na ostvarenju tog cilja. Danas smo utvrdili okvire za razvoj novih zajedničkih servisa, pre svega u domenu aktivnosti na kojima Pošta Srbije već intenzivno radi, a to su digitalizacija usluga i razvoj e-komerca. Približavanje  Pošte Srbije i Severne Makedonije doprineće razvoju privreda naših zemalja, boljem nastupu na regionalnom tržištu i doneće nove poslove i prihode, kao i čvršće  povezivanje naših građana i privreda”, rekao je Zoran Đorđević.

  Đorđević je posebno istakao će Pošta Srbije, zahvaljujući razgranatoj mreži međunarodnih linija, prvenstveno prema Severnoj Americi, nacionalne avio kompanije „Air Serbia” koja će, kako se očekuje, uskoro uvesti i letove ka dalekom Istoku, postati  regionalni centar logističko-poštanskih servisa, čime će dodatno podržati realizaciju inicijative „Otvoreni Balkan”.

  „Potpisivanje Protokola o saradnji je početak praktične implementacije inicijative „Otvoreni Balkan”, koju su u Skoplju najavili lideri Srbije, Severne  Makedonije i Albanije.  Mi smo susedi i saradnici, ali suštinski naša saradnja može da bude daleko veća. Zato današnji dokument nije samo formalnost, jer će naša saradnja,  posebno kroz razvoj e-komerca i logističkih kapaciteta, postaviti temelje za otvaranje  trgovine na Balkanu, što ima izuzetan značaj i za prevazilaženje posledica izazvanih  pandemijom koronavirusa”, izjavio je generalni direktor Pošte Severne Makedonije, Jani Makraduli.

  Đorđević i Makraduli najavili su i da će vladama Srbije, Severne Makedonije i Albanije uputiti inicijativu za uspostavljanje zajedničke poštanske marke i jedinstvene cene za paketske usluge, kako bi se građanima sve tri zemlje omogućile usluge po jedinstvenoj tarifi, kao dodatni podstrek otvaranju tržišta Balkana.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pošta Srbije/Vuk Branković

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE