Srbija uvezla 80.000 polovnjaka

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbija uvezla 80.000 polovnjaka

  U 2016. u Srbiju je uvezeno oko 80.000, a većina je proizvedena od 2000. do 2006. godine, a kod nas se na placevima prodaju za 2.000–3.000 evra. Uvozi se sve što na Zapadu ne može da prođe tehnički pregled.

  Stručnjaci kažu da su to najčešće vozila čiji merači pokazuju više od 200.000 pređenih kilometara, i da su problematičnog porekla i tehničkog stanja, prenosi RTS.

  Polovna vozila i dalje moraju da imaju motor “Euro 3” i ta norma se dok traju pregovori sa Evropskom unijom neće menjati, a kasnije će vozila iz Unije moći da se uvezu bez obzira na starost i normu.

  Država preko Agencije i ovlašćenih revizora za uvoz 80.000 polovnih vozila u budžet godišnje inkasira oko osam miliona evra.

  Uvozi se sve što na Zapadu ne može da prođe tehnički pregled, vozila sa emisijom izduvnih gasova većom od dozvoljene, ali kod nas prolaze tehnički.Ta vozila nisu ni sigurna. Često se samo radi prodaje prepravljaju i to još na placevima u inostranstvu, upozoravaju stručnjaci.

  https://www.bizlife.rs/biznis/poslovne-vesti/najtrazeniji-automobili-3-000-evra/

  “Najveće probleme prave vlasnici automobila koji skidaju katalizatore, oni su najveći zagađivači”, rekao je Boris Antić sa Saobraćajnog fakulteta. “Ima slučajeva da automobili dolaze bez ABS, da im se isključuju ili vade er-begovi”, rekao je Milan Božović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

  Bolji dani, kažu stručnjaci, idu sa pojačanim tehničkim pregledom koji je propisan novim zakonom o saobraćaju.

  Tamo će se izduvni gasovi meriti pred kamerom, ali je loša vest što će preko 50 odsto vozila morati da ide na generalni remont izduvnog sistema, koji u pojedinim slučajevima košta od 1.000 do 1.500 evra, što je više od sadašnje tržišne cene.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE