Srbijavode NE STRAHUJU od poplava, a u jednoj palanci VANREDNO

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbijavode NE STRAHUJU od poplava, a u jednoj palanci VANREDNO

  Javno vodoprivredno preduzeće Srbijavode saopštilo je da za sada nema bojazni od izlivanja većih reka u Srbiji, a da su vodostaji na slivovima Jadra, Kolubare, Crnice, Lepenice, Lugomira, Resave, Ravanice, Mlave i Timoka u stagnaciji ili u manjem opadanju.

  “Službe Srbijavoda i nadležna vodoprivredna preduzeća su na terenu, prate stanje i u kontaktu su sa lokalnim štabovima za vanredne situacije. Od 16. jula uvedeno je dvadesetčetvoročasovno dežurstvo, koje prati situaciju na svim vodotokovima”, rečeno je agenciji Beta u Srbijavodama.

  Naveli su da je povećan vodostaj na velikim rekama, Dunavu, Savi i Velikoj Moravi, ali da ne preti izlivanje vode iz rečnih korita i da nema bojaznosti za ljudske živote.

  “Sistem je zbog velikih ulaganja mnogo spremniji nego 2014. godine. Neki od primera tih ulaganja su rekonstrukcija brane Busur i grad Valjevo,” kazali su u Srbijavodama.

  Bela Palanka u vanrednom stanju

  Zbog obilne kiše i poplava koje je uzrokovala, a koja je u nedelju zahvatila jedan deo teritorije opštine Bela Palanka, lokalni Štab proglasio je vanrednu situaciju na celoj teritoriji te opštine.

  Kiša u ovom delu Srbije sa malim prekidima pada od četvrtka, a nakon one u nedelju, zbog koje je nakratko bio u prekidu i saobraćaj na delu auto-puta ka Pirotu, Štab za vanredne situacije Opštine Bela Palanka predložio je predsedniku Opštine da proglasi vanrednu situaciju na celoj teritoriji.

  On je to i učinio zbog, kako je navedeno, elementarnih nepogoda – poplava nastalih usled obilnih padavina.

  Potrebno je preduzeti sve potrebne mere i angažovati mehanizaciju, ljudstvo, opremu i sredstva radi hitne sanacije, posledica nastalih usled poplava u julu – odluka je nadležnih.

  Izvor: Beta, Južne vesti

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE