Srpkinja pomogla Jamajkancu pa OSVOJIO ZLATO u Tokiju (FOTO/VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srpkinja pomogla Jamajkancu pa OSVOJIO ZLATO u Tokiju (FOTO/VIDEO)

  Jamajkanac Hansle Parchment osvojio je zlato na 110 metara s preponama na Olimpijskim igrama u Tokiju, pobedivši aktuelnog svetskog šampiona i prvog favorita za osvajanje Granta Hollowaya.

  Ali, na momenat, Parchment je bio u opasnosti da uopšte ne stigne na vreme na finalnu trku.

  Naime, 31-godišnji atletičar greškom je ušao u pogrešan autobus na dan finala i završio na kompleksu namenjenom vodenim sportovima, malo pre početka trke.

  Kako je objasnio na društvenim mrežama, rečeno mu je da mu je jedina opcija da se vrati u Olimpijsko selo i uzme još jedan autobus kako bi stigao na pravo odredište.

  Svi zvanični automobili za Olimpijske igre u Tokiju bili su rezervisani, a da se vraćao autobusom do olimpijskog sela, a zatim još jednim do stadiona, verovatno bi zakasnio na finalnu trku.

  „Da sam to učinio, ne bih stigao na vreme da se čak ni zagrejem. Morao sam da nađem drugi način. Pokušavao sam da nabavim jedan od automobila za Igre, ali ovi ljudi su veoma strogi i pridržavaju se pravila, pa bih morao da rezervišem automobil unapred da bih ga dobio“, rekao je on.

  Međutim, protiv svih pravila, volonterka srpskoj porekla Tijana Stojković dala mu je novac za taksi kako bi direktno došao na stadion. Zahvaljujući njenoj pomoći, Hansle Parchment je stigao na vreme da se zagreje i čak i osvojio zlatno olimpijsko odličje.

  Nakon što je osvojio medalju, atletičar je pronašao volonterku Tijanu kako bi joj se zahvalio za pomoć. Pokazao joj je zlatnu medalju, poklonio majicu jamajčanskog olimpijskog tima i vratio novac koji mu je dala za taksi.

  Tijanina najveća nagrada možda tek dolazi

  Naime, jamajčanski mediji izvestili su da ministar turizma Jamajke namerava da je ugosti na putovanju na bajkovito karipsko ostrvo.

  „Bez obzira na to gde se u svetu nalazi, želimo da uzvratimo ljubaznost prema jednom od naših“, rekao je jamajčanski ministar turizma Edmund Bartlett za Sunday Gleaner.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Trijana (@d_treefairy)

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE