Srpski fizičar: Verovatnoća da ovoliko umire od korone je 1:3.500.000.000 (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srpski fizičar: Verovatnoća da ovoliko umire od korone je 1:3.500.000.000 (FOTO)

  Srpski fizičar i naučni saradnik Instituta za fiziku Milovan Šuvakov, koji je trenutno u Americi, izračunao je verovatnoću smrtnosi kakva nam se prikazuje. On tvrdi da su brojevi umrlih u Srbiji namešteni, na osnovu istraživanja i podataka sa Džon Hopkins Univerziteta.

  Prikazujući tabele na kojima se nalazi broj umrlih u poslednjih 30 dana u nekoliko zemalja, Šuvakov pokazuje razliku između Srbije i drugih 20 zemalja sveta koje imaju sličan ukupan broj umrlih, od 350 do 600. Naime, u grafikonima drugih država kriva umrlih je veoma raznolika, dok je u Srbiji ona, moglo bi se reći, veoma drugačija.

  “Svuda vidimo fluktuaciju, mnogo veću nego što je to slučaj kod nas. Za to ne treba da budete ekspert. Možete nekome ko ni ne zna o čemu se radi da pokažete ove grafikone, jasno će biti koja zemlja odskače. Zato je pitanje, zašto smo drugačiji”, objašnjava Šuvakov za News Max Adria.

  Kako navodi, on je koristio podatke Univerziteta Džon Hopkins koje oni vuku od Svetske zdravstvene organizacije. On ističe da su u pitanju isti oni podaci koje naše institucije objavljuje kao zvanične podatke.

  “Ono što naša zemlja objavi, to se vidi i u međunarodnim bazama, mogu da kažem, nažalost”, kaže Šuvakov.

  Šansa da je 30 dana zaredom od 13 do 17 umrlih – neverovatna

  On je izračunao i verovatnoću da broj umrlih u Srbiji bude od 13 do 17, kako se prikazuje svakodno u Srbiji. Prema njegovim rečima, verovatnoća je oko pola, što znači da je ravna šansi da se dete rodi određenog pola.

  “Međutim šansa da se 30 dana zaredom desi da broj bude u tom intervalu, je ravna šansi da se u nekoj ulici rodi 30-oro dece, i da svi oni budu istog pola. Kad se brojevima izračina, to bude 1 prema tri i po milijarde, znači skoro neverovatno”, ističe.

  Stoga, njegov zaključak je da su ovi brojevi namešteni. Kako navodi, ovi statistički podaci koje je izneo, ma koliko bili uverljivi, nisu jedini koji ukazuju na to.

  “Imali smo priliku da čujemo u medijima o prijavi lekara i medicinskih radnika koji iznose dokaze sa terena o ovoj i sličnim prevarama. Zatim smo imali istraživanje BIRN-a gde smo u jednom momentu mogli da vidimo šta se prikazuje a šta su realni brojevi jer je iscurela baza podataka. Imali smo reagovanja naših epidemiologa o brojnim nelogičnostima. I na kraju, imali smo podatke Zavoda za statistiku o broju umrlih u 2020. godini. Svi ovi dokazi usmereni su ka tome da postoji ozbiljna manipulacija sa brojevima”, zaključuje Šuvakov.

  “Do juna tri puta više umrlih od zvaničnog broja”

  BIRN: Broj umrlih i zaraženih višestruko veći od zvanično saopštenog

  Izvor: BIZLife/News Max Adria

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE