Šta bivši ministar kaže kako "Petnica" može da opstane?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta bivši ministar kaže kako “Petnica” može da opstane?

  Bivši ministar a sada specijalni savetnik predsednika države i premijerke za reformu obrazovanja i nauke Mladen Šarčević izjavio je da Istraživačka stanica Petnica “mora da opstane”.

  Kazao je da će njegov predlog biti da se “umreži u sistem istraživačkih centara koje pravimo širom Srbije, od kojih u Tršiću takav centar već uspešno postoji”.

  Doskorašnji ministar prosvete je napomenuo, za list Danas, da je još kao ministar zalagao za pomenuto rešenje, da je više puta o tome razgovarao i sa tadašnjim direktorom Istraživačke stanice Petnica Vigorom Majićem.

  Kako je naveo, pre tri godine kada je otvoren centar u Tršiću, pokušao je da uvede Petnicu u sistem, ali su „oni tada iz kabineta premijerke dobili ekskluzivno pravo na pet godina da kao grupa građana vode Petnicu na način kao što postoji godinama, što je bio pokušaj da se njima neke zasluge za narod ozvaniče“.

  „Ja sam ukazivao da oni u Petnici nemaju tu pedagošku komponentu i da je kad deca borave u takvoj ustanovi najsrodnije da važe pravila koja postoje u učeničkim domovima, gde imate vaspitačku službu, dežurne noću i niz drugih procedura koje moraju da postoje u takvim kolektivima. Petnica je bila previše nadobudna ili slavna sama sobom da bi se time bavila, a vidite kako se to loše završilo“, rekao je Šarčević.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE