Šta dr Kon kaže o TREĆOJ DOZI vakcine?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta dr Kon kaže o TREĆOJ DOZI vakcine?

  Aktivnost virusa znatno smanjuje, ali ipak smo previše daleko od kolektivnog imuniteta, i treba nam još vremena i vakcinisanja da bismo mogli da se nadamo da nećemo imati porast na jesen, izjavio je epidemiolog Predrag Kon. On je govorio i o trećoj dozi vakcine za koju je rekao da “nema govora”.

  Kon ukazuje da brojevi u Srbiji pokazuju da nemamo posledice od spojenih uskršnjih i prvomajskih praznika, imamo ubrzan pad zaraženih u nekim mestima Srbiji, kao i u Beogradu.

  Naglašava da je situacija neko vreme nesigurna, nije povoljna jer je oko 2.000 hospitalizovanih, međutim sve je povoljnija, ali je virus i dalje prisutan.

  Treba da shvatimo da se aktivnost virusa znatno smanjuje, izlazimo iz talasa i sada se postavlja pitanje da li je to samo predah ili se može očekivati porast, poručuje Kon.

  “Previše smo daleko od kolektivnog imuniteta, iako bismo snažno želeli da ga imamo, treba nam još vremena i mnogo vakcinisanja da bi mogli da se nadamo da nećemo imati porast na jesen, u oktobru ili novembru”, istakao je Kon za RTS.

  Treća doza – nema govora

  Govoreći o trećoj dozi vakcine, Kon kaže da nema govora da će neko dobiti treću dozu, nije to regulisano u našoj zemlji, nikakvih dokaza nema, a medicina je zasnovana na dokazima.

  Podsetimo, Kon je ranije ovog meseca izjavio da će oni koji nemaju antitela posle primljene dve doze vakcine protiv virusa korona morati da prime i treću.

  “Ko nema antitela posle druge doze, moraće da primi i treću”

  Prva zemlja sveta koja daje i TREĆU DOZU Sinofarm vakcine

  Kako brojke padaju priča se o popuštanju mera i maturama

  Kon kaže da je razumljivo da postoji potreba da se proslavi matura. “Dogovorili smo se da ne izlazimo u javnost sa bilo kakvim razmišljanjima ličnim, do 21. juna”, kaže on.

  Da li će pre toga biti, mogu da kažem da nije logično očekivati da se, pošto smo prošle godine imali najveću eksploziju posle marta, do 15. juna proslavlja onako kao uvek, istakao je Kon.

  “Do sredine juna sam mislio da kažem, biće vremena da se prati aktivnost virusa, moraće da se donosi odluke ako naglo pada”, rekao je Kon.

  Oko 40.000 parova čeka na venčanje u junu. Pita se šta ako krene porast, “moraće da se zatvori, neće niko da zatvori, nema rešenja”.

  Jedini način da se bezbedno bilo kakva slavlja slave, uključujući, mature, rođendane, svadbe – je da publika, zvanice, svatovi budu zaštićeni – ili da su vakicnisani, tesitrani ili da onaj ko neće da bude zaštićen nosi masku, govorim lično i kaže da drugog izlaza nema.

  Očigledno da ne postoji kolektivna svest da to treba da uradimo da bi nam svima bilo bolje, zaključio je Kon.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE