Šta Memorandum o UKIDANJU ROMINGA sa Grčkom znači za Srbe?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta Memorandum o UKIDANJU ROMINGA sa Grčkom znači za Srbe?

  Ministarka Tatjana Matić objavila je na Instagramu da je sa ministrom za digitalnu upravu Grčke potpisala Memorandum o smanjenju rominga sa ovom zemljom.

  „Nastojanjima da prevaziđe pandemijske prepreke, otvaranjem granica za srpske turiste i sada opredeljenošću za smanjenjem rominga, Grčka je još jednom pokazala duboku posvećenost negovanju bratskih odnosa sa srpskim narodom“, navela je Matić.

  S obzirom na to da su brojni građani postavili pitanje da li to znači da neće biti ukidanja rominga, kako je ranije najavila premijerka Ana Brnabić, ministarka turizma je za Večernje novosti pojasnila šta znači ova odluka.

  Ukidanje rominga jeste suštinski smanjenje cena razgovora i drugog saobraćaja u romingu na nivo nacionalnog saobraćaja. U Evropskoj Uniji ovakav vid dogovora zove se “Roam like at home”, u regionu Zapadnog Balkana je to Sporazum o ukidanju rominga – što znači da roming uvek postoji, samo se cene smanjuju na nivo nacionalnog saobraćaja. Radi se o složenim pregovorima, koji su inicirani od strane Vlada i regulatora zemalja sa svim operatorima koji posluju u obe zemlje“, objasnila je Tatjana Matić.

  Smanjenje cena u romingu, tj. ukidanje rominga između Grčke i Srbije stupiće na snagu isto kada i ukidanje rominga za region Zapadnog Balkana, od 1. jula, rekla je ministarka.

  Izvor: BIZLife, Večernje novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE