STIGLO prvih 8 od 70 turskih autobusa GSP - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

STIGLO prvih 8 od 70 turskih autobusa GSP

Prvih osam od 70 novih niskopodnih solo autobusa gradskog tipa isporučeni su gradskom saobraćajnom preduzeću Beograd.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, autobusi će već tokom dana početi da saobraćaju ulicama glavnog grada na linijama 602 i 603.

Reč je o modernim autobusima turske kompanije BMC koja prodaje autobuse u čitavoj Evropi, rekao je Vesić i naveo da su autobusi opremljeni klimom, vaj-fajem, brojačima putnika i svime što treba da ima moderan gradski autobus.

On je podsetio da su nedavno potpisana dva ugovora o nabavci ukupno 244 nova autobusa koji, osim pomenutih 70 autobusa turske kompanije BMC, podrazumevaju i kupovinu 174 nova niskopodna solo autobusa gradskog tipa kompanije Higer iz Kine.

Do septembra će na ulicama grada biti 244 nova autobusa, a do kraja godine još 50 autobusa iz Ikarbusa, što je ukupno 294 vozila, rekao je Vesić i dodao da je za sledeću godinu planirano da se nabavi još 50 autobusa iz Ikrabusa i 30 električnih autobusa.

“Ti električni autobusi će biti proizvedeni u Ikrabusu pošto kineski partner koji je preuzeo Ikarbus počinje sa proizvodnjom električnih autobusa. To će biti prvi električni autobusi proizvedni u Srbiji tako da ćemo mi ukupno, kada se sve sabere, imati 374 autobusa do sredine sledeće godine, najkasnije do septembra što je više od 50 odsto voznog parka”, objasnio je Vesić.

Izvor: Beoinfo

Foto: Beoinfo_printskrin

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE