Štrajkači Fijat plastika traže HITAN SASTANAK sa ministarkom Kisić

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Štrajkači Fijat plastika traže HITAN SASTANAK sa ministarkom Kisić

  Štrajkački odbor kragujevačke fabrike Fijat plastik pozvao je ministarku rada na hitan sastanak i da se što pre uključi u rešavanje problema kršenja zakona i radničkih prava u toj fabrici.

  U otvorenom pismu Dariji Kisić Tepavčević se navodi da na tom sastanku Štrajkački odbor želi da ministarku informiše o problemima u preduzeću, a u želji da se stanje promeni i da država obezbedi poštovanje zakona i radničkih prava.

  Podsetili su ministarku rada da radnici preduzeća Fijat plastik vode četvrti štrajk, zbog niskih zarada i zato što poslodavac stalno krši radno zakonodavstvo.

  Štrajkački odbor je istakao da je poslodavac uputio 13 zaposlenih, među kojima i sve članove Štrajkačkog odbora, na plaćeno odsustvo.

  “Na plaćeno odsustvo smo upućeni usmenim obaveštenjem, bez donošenja pisanih rešenja, što je takođe kršenje Zakona o radu, a juče je predsedniku Štrajkačkog odbora i njegovom zameniku, zabranjen ulaz u fabriku dok traje štrajk”, stoji u otvorenom pismu.

  Dodaje se da je usred štrajka Fijat plastik izmestio deo mašina u fabriku Fijat (FCA) i pozvao druge radnike da rade za tim mašinama, što je, kako se navodi, takođe kršenje Zakona o štrajku.

  “Poslodavac nam nikada nije dostavio Pravilnik o radu, već nam je nudio da potpišemo Kolektivni ugovor, koji nije hteo da nam dostavi, što je jedinstven slučaj”, navedeno je u otvorenom pismu ministarki rada.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE