Strani investitori sve više zainteresovani za Srbiju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Strani investitori sve više zainteresovani za Srbiju

  Prethodna godina zabeležila je izuzetno pozitivna kretanja u svim segmentima, bilo da je reč o broju izgrađenih kvadrata, odnosu ponude i tražnje, volumena investicionih transakcija, broja izdatih kvadrata kancelarijskog prostora, dok je Srbija sve interesantnija stranim investitorima, saopštila je konsultantska kuća za nekretnine CBS International.

  Na konferenciji održanoj u hotelu Crowne Plaza, stručni konsultanti iz CBS International, deo Cushman&Wakefield grupe, okupili su neke od najistaknutijih predstavnika banaka, gde su predstavili relevantne podatke sa tržišta nekretnina u protekloj godini, ali i izložili očekivanja za naredni period.

  Popularno nazvan „grad kranova“, Beograd beleži ogroman uspeh po realizaciji već najavljenih projekata, a slična situacija predviđa se i u narednim godinama.

  Tokom 2018. godine izdato je 100.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, a do 2020., Beograd će dobiti milioniti kvadrat novoizgrađenog kancelarijskog prostora. Kada je u pitanju segment stambenih nekretnina, i dalje je tri puta veća potražnja od nove ponude, a ključni internacionalni i lokalni investitori ulažu značajno vreme u planiranje i razvoj projekata kako bi formirali objekte u skladu sa potrebama specifičnih ciljnih grupa.

  Kako navode, tržište maloprodaje, polako, ali sigurno doživljava svoju ekspanziju, pa će tako do 2020. godine ovaj segment nekretnina dostići nivo od pola miliona kvadratnih metara prostora, što omogućava dolazak novih svetskih brendova na tržište Srbije.

  U narednim godinama industrijsko tržište Srbije postaće značajnije za ulaganje, budući da su mnoge internacionalne kompanije sve zainteresovanije za ulaganje u Srbiju, bilo da je reč o širenju postojećih proizvodnih kapaciteta ili o investiranju u potpuno nove, dodaje se u saopštenju.

  Kako ocenjuju stručnjaci iz kompanije CBS International, investitori sve češće biraju upravo Srbiju za svoje poslovanje, a u skladu sa tim trendom očekuje se da će Beograd za kratko vreme svojom ponudom i kvalitetom gradnje početi da konkuriše prestonicama u okruženju poput Budimpešte, Sofije i Beča.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE