Stručnjaci SZO u Vuhanu: Korona NE POTIČE iz laboratorije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stručnjaci SZO u Vuhanu: Korona NE POTIČE iz laboratorije

  Tim stručnjaka Svetske zdravstvene organizacije koji se nalazi u Vuhanu odbacio je hipotezu prema kojoj je pandemija koronavirusa počela incidentom u laboratoriji, navodeći da nema dokaza koji bi potkrepili tvrdnje da se virus u tom gradu pojavio i pre decembra 2019. godine.

  “Nema indicija da se virus pojavio među stanovništvom pre decembra 2019. godine”, rekao je novinarima šef kineskog tima, Ljang Vanijan.

  Šef tima eksperata SZO, Ben Emarek, objasnio je da se njegova ekipa usredsredila na proveru tvrdnji da li se koronavirus proširio u Vuhanu pre decembra 2019. godine.

  Stručnjaci oba tima su odbacili i kontroverznu teoriju prema kojoj kovid 19 potiče iz laboratorije u Vuhanu.

  “Hipoteza koja uključuje tvrdnje o incidentu u laboratoriji verovatno ne predstavlja objašnjenje kako se virus preneo na stanovništvo”, rekao je Emarek.

  Kineski i eksperti SZO nisu do sada uspeli da dokažu da je koronavirus životinjskog porekla. Stručnjaci veruju da se virus sa slepih miševa preneo na druge životinje, a zatim i na ljude, ali da “ostaje da se identifikuje prvobitni izvor”.

  Vanijan je rekao i da postoji mogućnost da se virus pojavio na drugim mestima pre nego što je, krajem 2019. godine, identifikovan u Vuhanu.

  Tim SZO stigao je u Vuhan sredinom januara, a posle dvonedeljnog karantina, eksperti su posetili mesta značajna za početak pandemije, uključujući pijacu u Hananu i institut za virusologiju u Vuhanu.

  Kina je odbacila optužbe da se meša u tok istrage, navodeći da je “vreme da naučnici širom sveta ustanu protiv upliva politike i fokusiraju se na pronalaženje činjenica”.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Komentari

  • Дракче Тормак

   Са Марса !?

  • Ivana Marica

   Stručnjaci SZO su kasnili godinu dana sa istragom, ko je gledao konferenciju za štampu - mogao je da shvati da su sve vreme bili pod " budnim okom cenzure ", ništa pametno nisu izjavili što nismo saznali prethodnih godinu dana u medijima. Uz to treba dodati, da su kineske vlasti veoma pratile i rad stranih novinara u zemlji,koje su ili deportovali ili cenzurisali...Ako pratite naučnike iz SZO tima koji su bili u Vuhanu (na Twitter-u)videćete da su stavovi oko porekla virusa veoma podeljeni, što apsolutno ne pomaže nikome ni u nekoj budućoj borbi protiv virusa u prirodi , ni u otkrivanju prave istine.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE