Stručnjak tvrdi: Mnogi greše, kriptovalute nisu alternativa za zlato

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stručnjak tvrdi: Mnogi greše, kriptovalute nisu alternativa za zlato

  Kriptovalute su alternativa bakru a ne zlatu – kada je u pitanju zaštita od inflacije, tvrdi Džef Kari, globalni šef za istraživanje roba u Goldman Sachs-u.

  Digitalne valute nisu zamena za zlato. U svakom slučaju, bile bi zamena za bakar, one su rizična imovina i rizična aktiva. Mi imamo 10 godina istorije trgovanja bitkoinom i to je definitivno rizična imovina“, kaže Kari.

  Karijeve izjave dolaze nakon nedavnog sloma na tržištu kriptovaluta, kada je cena bitkoina pala za 36,8%, sa oko 57.000 dolara na približno 36.000 dolara.

  Druga najpoznatija kriptovaluta, eterijum, takođe je pala za za 39,58% sa oko 4.300 dolara na oko 2.598 dolara.

  Bakar je zabeležio veliku nestabilnost 2021. godine. Cena bakra u januaru je iznosila 3,56 dolara, a do kraja februara porasla je na 4,30. Cena je zatim varirala između 3,50 i 4,00 dolara od marta do sredine maja, kada je izbila na 4,80 dolara, a sada košta 4,65 dolara.

  Sa druge strane, cene zlata porasle su za skoro 200 dolara od početka aprila, dostigavši četvoromesečni maksimum, podstaknut slabljenjem američkog dolara i rastom potražnje usled rastućih inflatornih očekivanja.

  Kari je primetio da „postoji dobra inflacija, ali da postoji i loša inflacija“, protiv koje se štiti različita imovina, i objasnio da „dobra inflacija je kada je potražnja povuče“ i rekao je da su bitkoin, bakar i nafta „žive ograde“ protiv ove vrste inflacije.

  S druge strane, zlato je zaštita od loše inflacije kada opada ponuda, kada postoji nedostatak poluvodiča i sirovina“, kaže Kari.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Džonii

   Od sada možete da rudarite novu kriptovalutu "Pi" preko mobilnog telefona. Ova valuta će krajem godine izaći na tržište i dobiti neku vrednost (videćemo koliku), tako da, prijavite se na vreme. Za to, treba da skinete Pi Network aplikaciju sa Google Play prodavnice i da se registrujete. Sve je besplatno. Ukucajte da vas je pozvao serbianforse. Srećno.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE