Subvencije za Srbe iz Nemačke: 7.000 EUR da pokrenu posao u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Subvencije za Srbe iz Nemačke: 7.000 EUR da pokrenu posao u Srbiji

  U okviru Projekta “Poslovne ideje za razvoj”, koji je deo globalnog programa “Migracije & dijaspora” (PMD), i predviđen je za osobe srpskog porekla koje žive u Nemačkoj i zainteresovane su da pokrenu sopstveni biznis u Srbiji, raspisan je konkurs za bespovratna sredstva.

  Konkurs je ove godine usmeren na realizaciju biznis ideja čiji se poslovni plan i model već nalaze u zrelijoj fazi i mogu se realizovati za šest meseci, a rok za prijavu je 13. mart, navedeno je u saopštenju.

  Osobama čije poslovne ideje budu odabrane na konkursu se sa 7.000 evra bespovratnih sredstava pruža mogućnost pokrivanja troškova putovanja za istraživanje, analize tržišta u Srbiji, marketinga, pravnih i ostalih usluga.

  Kako se dodaje, ovim se podstiču ekonomski rast i transfer znanja, otvaranje novih radnih mesta i promovišu inovacije i održivi razvoj. U ponudi je i individualna podrška za uspešan početak poslovanja, koja je dostupna i u Nemačkoj i u Srbiji.

  Projekat, kako je ukazano, takođe pomaže u umrežavanju sa uspešnim preduzetnicima i osnivačima preduzeća, potencijalnim poslovnim partnerima, mrežama i inkubatorima i pomaže pri pronalaženju drugih izvora za finansiranje i/ili potencijalnih investitora.

  Program “Migracije & dijaspora” u okviru nemačko-srpske razvojne saradnje podržava ljude iz dijaspore čije biznis-ideje doprinose razvoju u Srbiji.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE