SupporTshirt: Priključi se projektu i podrži domaće preduzetništvo

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SupporTshirt: Priključi se projektu i podrži domaće preduzetništvo

  Promenjen je način na koji radimo, družimo se, zabavljamo i dišemo. Strah i optimizam u nama se bore na dnevnom nivou, dok pravimo strategije za najprostije radnje – otići u prodavnicu, kod frizera, odvesti dete u školu… Fizički se distanciramo, mada emotivno nikada nismo bili sličniji – zajednički imenitelj svih hasih misli je pitanje “Koliko ce Ovo trajati?”

  Ponekada bi bilo najlakse sklupčati se i sačekati O’Harin “novi dan”, ali taj dan nije ni sutra, ni prekosutra – možda, ni za mesec niti godinu dana. Zbog toga se model preživljavanja “ćuti, žmuri i čekaj da prođe” pokazuje kao neodrživ; moramo da stavimo maske i igramo predstavu normalnosti na sceni nenormalnog vremena.

  Ranije bi napisano bilo kritika i poziv na “buđenje”, ali sada je distancirani, mrežni život naša objektivna realnost. Da bismo je preživeli, te očuvali ideju o nekoj drugoj (i jedinoj pravoj) “normalnosti”, važno je da pokušamo da budemo kreativni i solidarni – iz sve snage. Kreativnost će očuvati naš duh, a solidarnost osećaj čovečnosti, pa ćemo možda “novi dan” dočekati neoštećeni, ako ne i bolji.

  Vođeni ovom idejom, kreativci okupljeni oko Modnog Studija Click, napravili su majice – na temu nostalgije, Pop Arta-a, snage umetnosti, nade… One su jednostavne, nepretenciozne, s printovima inspirisanim  muzikom, filmovima i parolama koji oslikavaju misao da stvaralaštvo prevazilazi vreme i trenutne okolnosti. Podsećaju nas da je svet u kome živimo posledica savremenih dešavanja ali i kulturnog kontinuuma koji spaja juče, danas i sutra.

  Majice su deo projekta SUPPORTSHIRT, koncipiranog kao akcija solidarnosti sa samostalnim beogradskim dizajnerima okupljenim u Belgrade Design Districtu i nekolicinom najatraktivnijih concept shop-ova u gradu čiji su mali biznisi ugroženi tokom ove pandemije. Kupovinom majice priključujete se pokretu koji podržava domaće proizvode,  žensko i kreativno preduzetništvo; izražavate stav da se imamo za šta boriti i da u toj “borbi” treba da budemo ujedinjeni.

  Zato prošetajte do Čumićevog sokačeta i dizajnerskih radnji @Budislava @Getupdesign @Daniela_ateljealternativa ili pronađite zanimljive konceptualne radnje – Fab living by Una, @Disciplinastore, @kolabs_shop, @Tricikl_shop ili preporučite svojim gostima da odu u Beo Izlog Kulturnog Centra Beograd, jer ćete tamo naći majice sa YU retro senzibilitetom, printove – Arjačkinje Barjačkinje, Niko kao Ja, Kako bih Voleo da si tu, Solidarity, Activity, Creativity i onu koja kaže da Moda nisu samo krpice, što ova akcije  ponovo dokazuje!

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE