Sve je kao pre: Proradili i notari

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sve je kao pre: Proradili i notari

  Javnobeležničke kancelarije širom Srbije ponovo rade u redovnom režimu od 9 do 17 časova, uključujući i izlaske na teren, a počeo je i prijem zahteva za sprovođenje overe potpisa birača, saopštila je ta komora.

  Overa potpisa, rukopisa i prepisa, kao i pre vanrednog stanja, obavljaju se bez prethodnog zakazivanja, izuzimajući overe potpisa birača.

  Službene radnje solemnizacije ugovora i sačinjavanje javnobeležničkih zapisa se zakazuju kao i pre epidemije, a na stranke se apeluje da dokumentaciju, kada je god to moguće, šalju elektronskom poštom, kao i da u kancelariju direktno pristupaju samo stranke koje učestvuju u postupku.

  Beležnici su počeli ponovo da zakazuju ročišta u postupcima sačinjavanja smrtovnica, raspravljanja zaostavštine i drugim vanparničnim postupcima, koje javnim beležnicima poveravaju sudovi.

  Za overu potpisa birača kod javnog beležnika, stranke treba da podnesu zahtev sa tačno označenim mestom i datumom obavljanja overe.

  Prostorije u kojima će se obavljati overa potpisa moraju da ispunjavaju minimum uslova kako bi se obezbedilo zakonito i kvalitetno obavljanje ovog beležničkog posla.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE