Sve "miriše" na VRAĆANJE redovnog služenja vojske

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sve “miriše” na VRAĆANJE redovnog služenja vojske

  Ministar odbrane Nebojša Stefanović kaže da je tema redovnog služenja vojnog roka važna za našu zemlju i da je namera države da se o njoj raspravlja zrelo i ozbiljno u stručnim krugovima i da, naravno, građani Srbije daju svoje mišljenje.

  “Redovno služenje vojnog roka podiglo je dosta bure u javnosti i dosta ljudi polemiše o tome, ali mi smatramo da treba da se povede stručna rasprava. Lično podržavam ovu ideju, jer smatram da će na takav način i naša vojska biti jača i efikasnija.”

  Tu je važno razdvojiti profesionalne vojnike, čiji broj ne da se neće smanjivati već naprotiv nameravamo da ga povećamo, i redovno služenje vojnog roka. Time radimo aktivno na stvaranju rezervnog sastava, rekao je Stefanović.

  On je podsetio da se rezervni sastav može stvoriti samo iz redovnog služenja vojnog roka i da je to ono što nam nedostaje u prethodnih deset godina.

  “Ono što jeste važno da takva odluka nije doneta, jer mi hoćemo da o tome raspravljamo zrelo i ozbiljno u stručnim krugovima i hoćemo da o tome i građani Srbije kroz Narodnu skupštinu daju svoje mišljenje”, rekao je Stefanović.

  Vučić: Neće trajati godinu dana

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da država u ovom trenutku vaga da li nam je potrebno uvođenje vojnog roka, te da se sa tom odlukom neće žuriti, ali da, i ako bude ponovo uveden, neće trajati godinu dana.

  “Ima tu stvari i za i protiv. Vagamo, to će biti vojni rok od četiri, pet, šest meseci, i o tome vagamo, neće trajati godinu dana. Stvari koje su za: time ćemo imati podići neka mesta, demografske centre, Negotin, Priboj, Loznica, gde bismo obnavljali kasarne, stvari koje su protiv su troškovi, hrana, mazut, oprema”, rekao je Vučić tokom posete majci sa devetoro dece u Laćarku kod Sremske Mitrovice.

  Uvođenje obaveznog vojnog roka bi, ukazuje, svakako stvorilo veće troškove za državu.

  Izvor: BIZLife, Sputnjik, Tanjug

  Foto: MOD

  What's your reaction?

  Komentari

  • NV

   Obavezno uvesti sluzenje vojnog rocks!!!I to Samo za muskarci,neka se vec jednom znas ko je musko a ko zensko!Omladina nam je Toliko bahata I obesna da ih treba malo nauciti disciplini!I ne Samo vojska da se sluzi nego I radnje akcije treba obavezno organizovana!!!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE