Sve za PRAVA RADNIKA: Ministarka rada "ČUJE" sindikate

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sve za PRAVA RADNIKA: Ministarka rada “ČUJE” sindikate

  Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja podržaće svaku inicijativu u cilju obezbeđivanja većih prava i boljeg položaja radnika u Srbiji, poručila je resorna ministarka Darija Кisić Tepavčević na svečanosti povodom 120 godina postojanja Saveza samostalnih sindikata Beograda.

  “Predstavnici vlasti, poslodavci i sindikati često imaju drugačije uglove posmatranja, ali imamo zajednički cilj. Suština je da se susrećemo, razgovaramo i da se čujemo. Na dobrom smo putu, jer imamo isti cilj – prava radnika koja su zasnovana na kvalitetnom, bezbednom i dostojanstvenom radu”, istakla je Кisić Tepavčević, saopštio je njen kabinet.

  Ona je rekla da je Srbija zemlja sa dugom tradicijom sindikalnog organizovanja i delovanja i da to treba da da svima dodatnu snagu.

  Prema rečima ministarke, intenzivirane su zakonodavne aktivnosti u oblasti rada i zapošljavanja, a predstavnici sindikalnih organizacija su uključeni u sve radne grupe za izradu propisa u toj oblasti.

  Podsetila je da je Skupština Srbije prošle sedmice usvojila izmene Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, a da radne grupe Ministarstva rade i na izradi nacrta zakona o bezbednosti i zdravlju na radu i o pojednostavljenom radnom angažovanju radnika angažovanih na sezonskim i drugim poslovima.

  “Ono što nas čeka to su zakoni o socijalnom preduzetništvu, o radnim praksama, o volontiranju, kao i zakon o štrajku. Na svim tim zakonima treba zajedno da radimo”, naglasila je Кisić Tepavčević.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE