Svetla Brodveja ugašena do maja 2021.

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Svetla Brodveja ugašena do maja 2021.

  Pozorišta na Brodveju će ostati zatvorena najmanje do kraja maja 2021, saopštilo je udruženje Brodvej Lig (Broadway League), što je novi signal da će naredna sezona zabave 2020-2021 u SAD biti prazna.

  To je još jedno odlaganje manifestacija u svetu spektakla u SAD, dve nedelje posle otkazivanja naredne sezone Metropoliten opere u Njujorku.

  Koncertne dvorane i pozorišta miruju u celoj zemlji, koja i dalje svakodnevno beleži desetine hiljada novozaraženih koronavirusom.

  Udruženje je prvo odložilo otvaranje sezone za početak septembra, zatim za početak januara i sada je to urađeno još jednom za kraj maja u vreme kada se pandemija korona virusa ponovo zahuktava u SAD, uključujući i Njujork.

  „Naši članovi su rešeni ponovo da otvore vrata čim uslovi to dozvole“, rekla je Šarlot Sent Martin, predsednica Brodvej lige.

  Brodvej će tako ostati zatvoren najmanje više od 14 meseci, što do sada nije zabeleženo u toj čevrti spektakla na Menhetnu, jednom od privrednih motora Njujorka i velikoj turističkoj atrakciji. Sva pozorišta na Brodveju su zatvorena od 12. marta.

  U trenutku kada su suspendovane, na Brodveju je prikazivana 31 predstava, a osam je pripremano za premijerno izvođenje na proleće.

  Brodvej, koji je pre pandemije imao oko 33 miliona dolara prihoda nedeljno, i dalje se nada da će dobiti hitnu saveznu pomoć, ali je do sada izostalo odobrenje američkog Kongresa.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE