SVETLEĆE na visini od 45 metara: 11 miliona RSD za jarbol na Gradini

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SVETLEĆE na visini od 45 metara: 11 miliona RSD za jarbol na Gradini

  Republička direkcija za imovinu raspisala je tender za izgradnju i ugradnju 45 metara visokog jarbola na Graničnom prelazu Gradina, a za to je, kako stoji u dokumentaciji, spremna da plati, 11 miliona dinara.

  Jarbol bi, prema tenderskoj dokumentaciji, trebao da nosi zastavu dugačku 6 i široku 10 metara, a biće i osvetljen, kako piše, “na način da zastava bude prepoznata u noćnim uslovima”.

  Zastava kraćim krajem ide uz telo jarbola. Jarbol proračunati za brzinu vetra 23 m/s sa sajlama za nošenje zastave sa mehanizmom za kačenje zastave. Mehanizam za podizanje i spuštanje zastave treba da ima mogućnost spuštanja i podizanja zastave težine oko 250 g/m2 na visinu 45 m, stoji u tenderskoj dokumentaciji.

  Firma koja dobije posao postavljanja novog jarbola moraće da zemeni postojeći koji je visok 12 metara, a i da dobije saglasnost Ministarstva unutrašnjih poslova.

  Postaviće se i betonska stopa za jarbol, a u cenu ulaze svi zemljani, tesarski i betonski radovi, kao i montiranje anker korpe i ugradnja pocinkovane trake za uzemljenje jarbola.

  Rok za podnošenje ponuda je 18. oktobar.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE