Svetski ekonomski forum: Ko ide u Davos ove godine?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Svetski ekonomski forum: Ko ide u Davos ove godine?

  Sigurno jedan od najvećih ekonomskih događaja na svetu – Svetski ekonomski forum (WEF) u Davosu, sledeće nedelje okupiće hiljade biznismena, političara i lidera iz sveta kulture na snežnim planinama u Švajcarskoj, a sve to kako bi razgovarali o trenutnim svetskim problemima.

  Glavna tema ovogodišnjeg foruma u Davosu biće “Globalizacija 4.0: Oblikovanje nove arhitekture u doba četvrte industrijske revolucije” (Globalization 4.0: Shaping a New Architecture in the Age of the Fourth Industrial Revolution”).

  To godišnje okupljanje najbogatijih i najmoćnijih ljudi na svetu, počeće u utorak 22. januara, a trajaće do petka, 25. januara.

  Pogledajte ko su neki od lidera koji se očekuju na tom skupu:

  1. Bil Gejts


  Za ovog milijardera – filantropa, suosnivača kompanije Majkrosoft očekuje se da će učestvovati u diskusiji o finansijskim inovacijama u oblasti svetskog zdravlja.

  2. Kristin Lagard

  Za Lagard, generalnog direktora Međunarodnog Monetarnog Fonda se očekuje da će učestvovati u nekoliko panel diskusija. Ona je prva žena koja se našla na čelu te ekonomske institucije. Forum WEF je prethodnih godina bio kritikovan zbog manjka žena učesnica.

  3. Dejvid Atenboro

  Britanski emiter i bivši viši menadžer BBC-ja, Atenboro trebalo bi da bude priznat na forumu kao “izuzetan kulturni lider” na godišnjoj ceremoniji dodele nagrada u Davosu. Ovaj devedesetdvogodišnjak bi trebalo da predstavi seriju “Naša planeta”, koja se fokusira na očuvanje života na zemlji.

  4. Will.I.Am

  Američki muzičar i tehnološki preduzetnik postao je čest gost u švajcarskim Alpima poslednjih godina. Frontmen grupe “The Black Eyed Peas” koji je odrastao u najsiromašnijem delu Los Anđelesa, pre sedam godina je osnovao fondaciju koja pomaže deci da studiraju robotiku i softvere.

  5. Britanski princ Vilijam

  Za Vojvodu od Kembridža, princa Vilijama se očekuje da će sledeće nedelje u Švajcarskoj učestvovati u razgovorima o mentalnom zdravlju.

  6. Al Gor

  Bivši potpredsednik SAD će se još jednom pridružiti “eliti” u Davosu. Očekuje se da učestvuje u sesijama zvanim “okeanska ekonomija”. Takođe bi trebalo da vodi diskusiju o tome kako zaštititi planetu.

  Izvor: BIZLife/CNBC

  Foto: Beta/AP

  Piše: T.K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE