Svima koji su ODLOŽILI POREZ, Poreska poslala iznos duga i PLAN OTPLATE - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Svima koji su ODLOŽILI POREZ, Poreska poslala iznos duga i PLAN OTPLATE

  Svim poreskim obveznicima koji ispunjavaju uslove za odlaganje plaćanja poreskih obaveza u skladu sa Uredbom o postupku i načinu odlaganja plaćanja dugovanog poreza i doprinosa u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled Kovida 19 obaveštenje o načinu plaćanja dugovanog poreza i doprinosa dostavljeno je u poresko sanduče na portalu Poreske uprave.

  Obaveštenje sadrži podatke o ukupnom iznosu dugovanog poreza i doprinosa na zarade i naknade zarada zaposlenih, broju rata, iznosu rate, datumu dospeća rate, broju odobrenja za plaćanje (BOP) i računu za uplatu, a za  paušalno oporezovane obveznike način plaćanja dugovanog poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti.

  Poreska uprava podseća privredne subjekte da su u obavezi da redovno izmiruju poreske obaveze, kao i da se pridržavaju propisanih rokova za plaćanje rata dugovanog poreza i doprinosa u skladu sa Uredbom o postupku i načinu odlaganja plaćanja dugovanog poreza i doprinosa.

  Na sajtu Poreske uprave objavljene su detaljne informacije o načinu sprovođenja odlaganja plaćanja dugovanog poreza i doprinosa privrednim subjektima sa odgovarajućim primerima i pojašnjenjima.

  Poreski obveznici se dodatno mogu informisati i u Kontakt centru Poreske uprave na brojeve telefona 0700-700 007 i 011-33 10 111, kao i na šalteru „Vaš poreznik“ u 37 filijala širom Srbije.

  Ministar finansija Siniša Mali krajem prošle godine rekao je da neće biti dodatnog prolongiranja plaćanja poreza,  a i predsednik Alksandar Vučić bio je protiv izmene poreske politike jer bi, kako je naveo, to moglo da unese dodatnu nesigurnost u pogledu ekonomske situacije.

  Najavio je da će početkom ove godine uslediti pomoć privatnim preduzetnicima, ali da je protiv izmena poreske politike, već za jednokratna davanja.

  “Počeli smo da razgovaramo, jer tokom januara moramo da pomognemo privredi. Protiv smo izmena poreza, ali naći ćemo nešto što će privatni sektor da zadovolji”, rekao je Vučić pre mesec dana.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE