SZO: Ništa od KOLEKTIVNOG IMUNITETA u ovoj godini

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SZO: Ništa od KOLEKTIVNOG IMUNITETA u ovoj godini

  Kolektivni imunitet se neće postići ove godine, iako je raspodela vakcina počela u mnogim zemljama, upozorila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

  “U 2021. nećemo postići kolektivni imunitet”, rekla je glavna naučnica SZO Soumya Swaminathan na konferenciji u Ženevi, istakavši značaj dalje primene zaštitnih mera u suzbijanju pandemije, kao što su održavanje fizičke distance, pranje ruku i nošenje maske.

  Pohvalila je “neverovatan napredak” koji su ostvarili naučnici kada su u manje od godinu dana uspeli da razviju nekoliko sigurnih i delotvornih vakcina protiv covida-19.

  Međutim, za njihovu proizvodnju “biće potrebno vreme”.

  “Potrebno je vreme za masovnu proizvodnju, ne samo miliona, nego milijardi doza”, dodala je, pozivajući na “strpljenje”, dodajući da će “na kraju vakcine doći u sve zemlje”.

  Prema njenom mišljenju, nužno je i dalje sprovoditi epidemiološke i socijalne mere kako bi se prenos virusa ograničio “barem do kraja ove godine”.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Ivica

   Koji biznis ali bezobrazan! Prvo je bila priča sve će da reši zatvaranje, pa onda sve rešavaju visoke temperature na leto, zatim ponovo zaključavanja plus obavezne maske, a zatim e ništa bez vakcina a sad ni vakcina nije rešenje kao ni sve prethodno navedeno?! Vi nas tretirate kao najgluplje ovce i mislite da će tako da prođe? Tipa, ali aj prvo da zaradimo na maskama i dezinfekcionim sredstvima, dezobarijerama, staklima, odelima, vizirima pa onda na raznim pravilnicima (koji su preko noći postali obavezni a koji ne koštaju ispod 100 evra), pa milijarde na vakcinama pa sad nije dovoljna jedna doza a navodno nema ni imuniteta nego je biznis plan da kupujemo vakcinr dva puta godišnje kako bi kompanije imale sigurnu zaradu godinama.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE