Tabaković: Često pitam Vučića da li ga je srpski narod dostojan

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tabaković: Često pitam Vučića da li ga je srpski narod dostojan

  Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je da je njena odluka da se stranim master i viza karticama dozvoli ravnopravan tretman u Srbiji, svake godine sačuva u zemlji oko 30 miliona evra.

  Tabaković je odbacila kritike samostalnog poslanika Vladana Glišića da nastavlja istu politiku kao njeni prethodnici koji su prodali sve domaće banke.

  Glišić je rekao da je Tabaković dok je bila u opoziciji kritikovala takvu politiku, a onda nastavila da radi tako da nema inflacije, ali da sve ide na ruku stranim bankarima .

  Tabaković je upotrebila metaforu da „društvo nije brod koji možete da izvučete na obalu pa da ga popravite, nego plovi i ne može da napravi zaokret ođednom.

  Dodala je da je trpela pritiske kad je predlagala zakon da Dina kartica bude obavezna kartica, uz ostale,

  „Ja sam i tada pitala onog ko je za mene, čovek koji se po hrabrosti i neproračunatosti ne može uporediti ni sa kim. Ja mu često kažem ‘Aleksandre, da li te je dostojan ovaj narod?’ Pitala sam ga imam li podršku poslaničke većine i on mi je rekao da imam“, objasnila je Tabaković.

  Ona je dodala da ne prima ambasadore, ne ide na prijeme i ne dodvorava se nikome.

  Tabaković danas pred poslanicima brani predlog za izbor viceguvernera, a poslanici su da sada uglavnom hvalili rad guvernerke NBS i njenih saradnika.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Komentari

  • propeller_danube@yahoo.com

   Da li je uopste moguce da neko ovako nesto izjavi ‘Aleksandre, da li te je dostojan ovaj narod?’ Da li je doticna osoba svesna sta je izvila. Za ovu uvredu Suprskom narodu koju je doticna izjavila treba da bude proterana iz Srbije . Da neko ovako uvredi Srpski narod ovo niko od pamtiveka nije izjavio. Da je normalno predsednik bi trebalo da se izni Srpskom narodu za izjavu njegove sluzbenice.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE