Taksista poliglota - vlasnik turističke agencije zbog korone počeo da taksira

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Taksista poliglota – vlasnik turističke agencije zbog korone počeo da taksira

  Pandemija koronavirusa turizam je oterala na najniže grane, a samo će Srbija, prema procenama, biti u gubitku više od milijardu dolara, uključujući tu i štetu turoperatora i agencija.

  Takvo stanje stvari primoralo je vlasnika jedne poznate turističke agencije iz Niša da počne i da taksira. Kaže da je među prvima prodavao čarter-aranžmane po otvaranju aerodroma u Nišu, a sada je verovatno jedini taksista u gradu koji sa putnicima razgovara na pet svetskih jezika.

  “Dvadeset godina se bavim ovim poslom. Završio sam pravni fakultet, nisam se bavio tim poslom. Igrom slučaja sam krenuo u turizam. Od kafe kuvarice – do vlasnika agencije. Posle dvadeset godina posla, jednostavno – moje kolege i ja nemamo priliku da radimo. Prve čartere sa niškog aerodroma sam ja organizovao sa svojim bivšim poslodavcem i to smatram svojim ličnim uspehom. Sedam meseci nemamo dinar prihoda od našeg turizma. Naše firme su male, porodične, a naše porodice su ostale sada na cedilu. I mi smo svi sada primorani da radimo još nešto da bismo preživeli. Konkretno, ja sam se zaposlio u jednom taksi udruženju i vozim”, kaže Dejan Senćanski.

  Dvanaest sati dnevno. U 45. godini života prilagođava se potpunoj promeni profesije.

  “Turizam nije pogođen, turizam je uništen. Baš pušteno niz vodu”, kaže. I ona je došla do grla. Nema taj luksuz, kaže, da dalje sedi i čeka jer se troškovi gomilaju.

  “Ovaj posao je častan i pošten, super je… Problem je u tome što nismo imali nikakvu podršku naše države”, kaže on.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE