Tehnološki gigant INSISTIRA na povratku u kancelarije, iako 90% zaposlenih kaže - NE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tehnološki gigant INSISTIRA na povratku u kancelarije, iako 90% zaposlenih kaže – NE

  Interno istraživanje u Eplu pokazalo je da većini zaposlenih rad od kuće na neodređeno vreme izuzetno odgovara, iako kompanija radi na tome da radnike vrati u kancelariju.

  Gotovo 90% zaposlenih u Eplu koji su učestvovali u anketi označilo je da im je fleksibilan rad kada je lokacija u pitanju veoma važan, a u slučaju ove ankete  „fleksibilnost lokacije“ podrazumevala je mogućnost neograničenog rada od kuće.

  Više od 58% ispitanika izjavilo je da se snažno slaže sa izjavom „Zabrinut sam da će neke moje kolege morati da napuste Epl zbog nedostatka fleksibilnih opcija za rad“. Skoro 37% brine da će lično morati da odustanu iz istog razloga.

  Sredinom juna, rezultati istraživanja poslati su izvršnom direktoru Timu Kuku i Dirdri O’Brajan, senior potpredsednici za maloprodaju i ljude, zajedno sa video-snimcima zaposlenih koji objašnjavaju zašto cene rad na daljinu.

  Kako prenose mediji, zaposleni su frustrirani zbog insistiranja da se vrate u kancelarije.

  Kompanija je prvi put najavila početkom juna da će tražiti od zaposlenih da se vrate u kancelariju na tri dana nedeljno počev od septembra. Ubrzo nakon najave, desetine zaposlenih napisali su pismo kojim se protive ovoj politici i zalažu za rad od kuće.

  Kao odgovor, Epl je još istrajniji u nameri da zaposlene što pre vrati u kancelarije, a Brajan je u videu rekla da je „lična saradnja od suštinske važnosti za kulturu i budućnost kompanije“.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE