Terezi Mej uručen otkaz (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Terezi Mej uručen otkaz (VIDEO)

  Govor britanske premijerke Tereze Mej na konferenciji njene Konzervativne partije u Mančesteru pretvorio se u noćnu moru, pošto ju je sve vreme mučio kašalj, u jednom trenutku poznati komičar uručio joj je otkaz, a otpala su i dva slova sa zidnog slogana iza nje.

  Bio je to konfuzan kraj partijske konvencije, organizovane posle neuspeha konzervativaca na junskim parlamentarnim izborima. Mej ih je raspisala tri godine pre vremena kako bi ojačala svoju partiju, a na njima je izgubila većinu u parlamentu i bila prinuđena da formira manjinsku vladu.

  Pošto su ti izbori oslabili poziciju britanske premijerke koja se bori da održi jedinstvo Vlade podeljene oko Bregzita i drugih tema, Mej je bio potreban snažan i upečatljiv nastup, u borbi protiv rivala koji žele njeno mesto, a među kojima je i ambiciozni šef britanske diplomatije Boris Džonson.

  Međutim, stvari nisu išle po planu. Mej se tokom govora borila s kašljem i promuklim glasom, zbog čega je stalno pravila pauze.

  U jednom trenutku je govor, koji je trebalo da ojača njenu poziciju na čelu partije, haotično prekinuo komičar Simon Brodkin, uručivši joj britanski formular za davanje otkaza.

  Pošto ga je obezbeđenje udaljilo iz sale, Brodkin je rekao da mu je “Boris (Džonson) rekao da to uradi”.

  Kabinet Mej saopštio je da će biti sprovedena detaljna istraga o tom incidentu, dok je policija saopštila da je Brodkin imao ispravnu akreditaciju za konferenciju s visokim merama bezbednosti.

  Brodkin, čije je umetničko ime Li Nelson, imao je slične nastupe u prošlosti, uključujući i zasipanje novcem tadašnjeg predsednika FIFA Sepa Blatera na konferenciji za medije 2015. godine.

  Pred kraj govora Mej, koji je televizija prenosila, dva slova su otpala sa slogana “Gradimo zemlju dobru za sve” koji je stajao na zidu iza britanske premijerke.

  Mej je po završetku govora zagrlio njen muž Filip dok je u sali išla pesma američkog rokera Lenija Kravica “Are you gonna go my way”.

  Govor nije otklonio sumnje o budućnosti Tereze Mej. Njena borba s glasom može da se tumači kao znak ranjivosti, ali i kao znak njene čelične odlučnosti da istraje u borbi.

  Izvor: Beta

  Foto: Youtube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE